Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jack Hermansson nærmer seg verdenstoppen i MMA

MMA-Jacks tøffe liv: - Jeg kan slå alle

Har spart nye tricks til neste kamp.

SKAL BLI BEST: Jack Hermansson fikk knapt en skramme i kampen mot amerikaneren Gerald Meerschaert. Nå er han klar for verdenstoppen. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
SKAL BLI BEST: Jack Hermansson fikk knapt en skramme i kampen mot amerikaneren Gerald Meerschaert. Nå er han klar for verdenstoppen. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jack Hermansson (30) tok et nytt steg mot verdenstoppen, da han vant over amerikaneren Gerald Meerschaert (30) for ei knapp uke siden.

Han vant på en svært overbevisende og dominerende måte. I amerikanerens hjemmebur, i Wisconsin.

- Nå er jeg mentalt der jeg skal være for å gå helt til topps. Jeg kan slå alle, sier Jack Hermansson til Dagbladet.

Han har hele veien hatt en ydmyk tilnærming til sin sport. Han har tatt steg for steg.

- Ja, jeg mener det er den riktige måten. MMA er mye mer enn man kanskje tror. Det å nå toppen i denne sporten innebærer evnen til å ha respekt, sier Jack Hermansson.

Sultet

Jack Hermansson har gjennomgått mye for å komme dit han er i dag. Han beskrev sin tøffe tid i en artikkel i Dagbladet rett før kampen i Wisconsin. Der han for første gang fortalte om livet i en bod, i en frossen leilighet. Sulten, da han ikke hadde penger til mat. Da immunforsvaret brøt sammen på grunn av vitaminmangel. At han altfor lett ble sjuk. Og at en av følgene var at han mistet store deler av håret.

Pluss-artikkelen kan du lese nederst i denne saken.

Jack Hermansson mener at alt dette har vært med på å forme ham til den fighteren han er i dag.

- Jeg har aldri fått noe servert på en sølvskje. Jeg har alltid måttet jobbe hardt, sier han.

Hermansson er klar over at det fortsatt er flere trinn på stigen mot toppen.

- Jeg har bestemt meg for at jeg skal dit. Men det vil ta minst to år. Det jeg håper på, er at jeg snart er ranket inn blant de 15 beste i verden. Derfra kan det gå fort. Men det krever sannsynligvis et par kamper til. Og at jeg vinner dem, sier Jack Hermansson.

The Joker

Han fikk knapt en skramme i kampen mot Meerschaert. Han har et merkenavn nå. Som bygger på hans kallenavn The Joker. Og at han dominerer i kampene han går. «The Joker Dominates». Som han har trykket opp på T-skjorter som han selger til sine fans.

STRIKER: Hittil mener Jack Hermansson at han har vært best med slag. Nå nærmer han seg å bli den komplette MMA-fighter. Foto: NTB Scanpix
STRIKER: Hittil mener Jack Hermansson at han har vært best med slag. Nå nærmer han seg å bli den komplette MMA-fighter. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Giljotin

Og det var det som skjedde i buret natt til forrige søndag. Jack Hermansson dominerte fullstendig. Og han vant på såkalt submission. Med en giljotin. Et kvelertak som hindrer blodgjennomstrømningen i hovedpulsåra til hodet.

Meerschaert kom seg ikke ut av grepet. Han forsto det raskt og tappet ut, som det heter. Det er et signal man gir med den ene hånda, så dommeren ser at fighteren melder fra at nok er nok.

Jack Hermansson er den store stjerna i MMA-Norge. Han har gått sju kamper i verdens toppdivisjon UFC. Og han har vunnet fem av dem.

- Jeg føler at jeg mentalt er der jeg skal være, når jeg nå kan se fram mot enda større utfordringer. Jeg har jobbet godt sammen med Tommy (Fjeldheim) med det mentale. Og det fungerer bra. Det samarbeidet skal fortsette, sier Jack Hermansson.

Tommy Fjeldheim er en krigsveteran som har spesialisert seg som operasjonell rådgiver.

Det som ble spesielt med kampen mot Meerschaert, var at Hermansson vant på submission. Nede på bakken.

MENTAL TRENER: Jack Hermansson har operasjonell rådgiver Tommy Fjeldheim som en god skygge. Foto: Thomas Rasmus Skaug
MENTAL TRENER: Jack Hermansson har operasjonell rådgiver Tommy Fjeldheim som en god skygge. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

Han tok Meerschaert på amerikanerens beste felt. Nemlig bryting langs bakken. Videoen nedenfor viser avgjørelsen.

- Det hadde jeg faktisk ikke trodd. På forhånd mente jeg at jeg hadde best sjanse på striking (slag). Men jeg hadde øvd en del på giljotingrepet også. Da sjansen kom, måtte jeg gripe den, smiler Jack Hermansson.

Nye tricks

Under treningsforberedelsene hadde han også konsentrert seg på å innøve nye former for spark. Men det ble det aldri anledning til i den korte kampen.

- Innlæringsprosessen stanser aldri i denne sporten. Men nå har jeg i alle fall noen nye tricks til den neste kampen, smiler den norske MMA-stjerna igjen.

Som han håper blir 15. mars i London.

- Jeg kan gå kamp nå, jeg. Så lite kjenner jeg etter den siste kampen. Jeg håper å gå mot en ranket motstander. Da øker sjansene mine for selv å bli ranket blant de 15 beste. UFC lar gjerne rankete motstandere møte hverandre. Det er da muligheten til en tittelkamp nærmer seg for alvor, sier Jack Hermansson.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!