MMA-sjokk: - Det er trist

Motstanderen til den norske MMA-stjerna Kenneth Bergh (30) er tatt for doping.

RINGSIDE: Kenneth Bergh (til høyre) og manager Per Meland diskuterer treningskompis Jan Blachowichs seier over Luke Rockhold bare timer før Bergh møter Antonio Trocolio til den skjebnesvangre kampen. Foto: Frederic Esnault
RINGSIDE: Kenneth Bergh (til høyre) og manager Per Meland diskuterer treningskompis Jan Blachowichs seier over Luke Rockhold bare timer før Bergh møter Antonio Trocolio til den skjebnesvangre kampen. Foto: Frederic EsnaultVis mer

MMA-utøver Kenneth Bergh fra Oslo hadde vunnet alle sine kamper. Men 9. juli tapte han for brasilianeren Antonio Trocoli (29) i Las Vegas. Nå er Trocoli tatt med dopingstoffet nandrolon og kastet ut av UFC.

Det er USADA som har flagget ham.

DOPINGTATT: Antonio Trocoli.
DOPINGTATT: Antonio Trocoli. Vis mer

- Resultatet av kampen vil høyst sannsynlig bli gjort om. Kenneth vil fortsatt være ubeseiret. Dette betyr at han raskere kan få en UFC-kamp igjen, sier Per Meland, som er Berghs manager.

Ei bombe

Nyheten har slått ned som ei bombe i MMA-miljøet. Brasilianske Globo skriver at Trocoli gikk fra himmel til helvete på en måned. Han skrev under på en kontrakt med UFC - som er den høyest rangerte ligaen innenfor MMA - i juli. Rett etterpå ble han altså dopingtatt.

- Det er trist at Antonio Trocoli har rotet seg oppi dette, sier Meland.

FRONTLINE: Kampsportsenteret på Majorstua klekker ut talenter i fleng for tiden. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

- Han har kjempet hardt for denne unike muligheten i mange år. Jeg tenker det er ekstra tøft for familien som lever under svært trange kår å få vite at eventyret sannsynligvis er over. For Kenneth betyr dette at rettferdigheten seiret. USADA har gjort en god antidopingjobb.

Bergh selv ønsker ikke å uttale seg om saken, som nå åpner nye dører. Han tapte på submission i første runde etter at Trocoli hadde fått festet en «neck crank».

Ifølge bjpenn.com vil teamet rundt Trocoli påklage avgjørelsen om å kaste ham ut. De hevder at han ikke brukte det forbudte dopingstoffet nandrolon.

I RINGEN: Kenneth Bergh (t.v.) tapte på submission i første runde. Til høyre: Dopingtatte Antonio Trocoli. Foto: Frederic Esnault
I RINGEN: Kenneth Bergh (t.v.) tapte på submission i første runde. Til høyre: Dopingtatte Antonio Trocoli. Foto: Frederic Esnault Vis mer

Manager Lucas Lutkus bekrefter at han er løst fra UFC-kontrakten.

- Vi vil snakke med UFC for å finne ut hva som har skjedd. Heldigvis vil de hjelpe oss. Vi har aldri hatt noen problemer med dopingtester tidligere. Så snart situasjonen er avklart, håper vi at Antonio er tilbake i ringen.

Nandrolon er et steroid som opptrer naturlig i kroppen. Som dopingpreparat blir det brukt for å øke styrke og muskelmasse.

Gullkantet kontrakt

Kenneth Bergh har til sammen gått sju proffkamper siden debuten i 2013. I april skrev han under på en gullkantet kontrakt med amerikanskbaserte UFC, verdens største MMA-liga.

- Kenneth kommer til å bli en suksess, sa manager Per Meland, som forhandlet fram kontrakten. Nå tror han at UFC åpner for en ny kamp mye raskere enn forventet.