Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

MMA-stjerna ble utskjelt etter sjokktap. Det får søstera til å reagere: «Hva faen er galt med folk»

Maria Burns Ortiz forstår ikke kritikerne.

KNOCKET UT: Ronda Rousey gikk rett i kanvasen etter et spark fra Holly Holm. Etterpå fikk hun beskjeden om at kampen var over. Foto: AFP / PAUL CROCK / NTB Scanpix
KNOCKET UT: Ronda Rousey gikk rett i kanvasen etter et spark fra Holly Holm. Etterpå fikk hun beskjeden om at kampen var over. Foto: AFP / PAUL CROCK / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Det skapte sjokkbølger i MMA-miljøet da den ubestridte stjernen Ronda Rousey ble knocket ut allerede etter 59 sekunder i andre runde i oppgjøret mot Holly Holm.

Den tidligere bokseren viste at Rosey tross alt er et menneske hun også, selv om hun tidvis har virket uovervinnelig. 28-åringen gikk på sitt aller første tap i karrieren, etter tolv seire på de tolv første kampene.

En sønderknust Rousey måtte gjennom plastisk kirurgi etter nederlaget, og fortalte at det kan ta mange måneder før hun kan spise et eple.

Etter tapet ble hun latterliggjort og hetset av vanlige folk og kjendiser. Blant dem i den siste kategorien var Donald Trump, 50 cent og Lady Gaga.

Slakter kritikken I et åpent brev til Vice har Maria Burns Ortiz skrevet sine tanker om hetsen - og hvordan hun har opplevd å se sin søster i den tøffe perioden.

«Jeg hører folk si ufølsomme, hatefulle, kvalme ting om min søster - og min mor - og jeg prøver å ikke ta det til meg, fordi det er umulig», skriver hun.

Ortiz har ikke sett kampen mot Holm, og forteller at hun ikke har planer om å gjøre det heller. Men hun har fått med seg kritikken i sosiale medier.

«Til tider lurer jeg på hvordan folk kan si slik forderdelige ting om noen de ikke en gang kjenner, noen de aldri har møtt. En del av meg tenker at mødrene deres ikke elsket dem nok, og så banner jeg over de delene av internett som tillater folk å være anonyme når de viser seg fram fra sin verste side. Noen ganger må du tenke, 'hva faen er galt med folk'. Så går jeg videre med livet mitt, fordi du kan ikke bruke så mye tid på folks dumhet», skriver hun videre.

Vanlig søster Ortiz bruker også spalteplass på å beskrive hvordan Ronda Rosey er for henne, at hun er som søsken flest. Hun ser ikke på sin yngre søster som en kald kampsportutøver som gir folk juling på årlig basis.

«Hun er bare Ronda. Hun er ungen som gikk på kjøpesenteret for å spille pokemon-turneringer. Hun er den som lot svett judotøy ligge på badet, og som jeg måtte sparke unna da jeg kom ut fra dusjen. Hun er den vi tvang til å kjøre ned trappa i en vaskebalje for å se om hun ville krasje gjennom vinduet i bunnen», skriver Ortiz blant annet.

Ortiz er uansett stolt over sin søster, og tror tapet blir en ny begynnelse for henne.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media