Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

MMA-stjerna hånes etter tårene som fikk publikum til å klappe

Miesha Tate slenger med leppa før ny potensiell storkamp.

TÅRER HOS ELLEN: Ronda Rousey stilte i februar opp og snakket om den sportslige nedturen i The Ellen Show. Nå kommer MMA-rival Miesha Tate med et stikk til Rousey og mener hun viste mentalt svakhet. Foto:  NBC/XPOSUREPHOTOS.COM
TÅRER HOS ELLEN: Ronda Rousey stilte i februar opp og snakket om den sportslige nedturen i The Ellen Show. Nå kommer MMA-rival Miesha Tate med et stikk til Rousey og mener hun viste mentalt svakhet. Foto: NBC/XPOSUREPHOTOS.COM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kampsportfansen venter fortsatt på at MMA-stjerna Ronda Rousey (29) skal gjøre comeback etter sjokktapet mot Holly Holm (34) under UFC 193 i november.

Rousey har snakket ut om nederlaget i talkshowet til Ellen DeGeneres. Der fortalte kampsportutøveren at hun slet mentalt etter tapet og at hun var langt nede personlig.

Den nye UFC-dronninga Miesha Tate (29) vant tittelkampen mot Holm nylig og overtok dermed tronen. Nå venter fansen på et møte mellom Tate og Rousey. Tate benyttet anledningen nylig til å komme med et stikk mot rivalens tårevåte møte i The Ellen Show.

- For å være ærlig, jeg mener det var et klart tegn på mental svakhet, sier Tate, ifølge Sports Illustrated.

Tate og Rousey har møttes i ringen to ganger tidligere. Begge har endt med Rousey-seier.

- Jeg har vært nede, jeg også. Det siste tapet (i 2013) var tøft for meg. Men jeg har et tankesett som fikk meg tilbake i trening for å bli bedre, sterkere og tok lærdom av tapet. Nå står jeg har med tittelen, sier Tate.

- Det får meg til å tenke hva slags fighter som kommer når - eller om - Ronda vil tilbake, sier Tate.

Snart tilbake? Ronda Rousey var nemlig mørbanket etter sitt første tap, og en plastisk kirurg måtte rette opp etter smellene hun hadde fått påført i ansiktet av Holly Holm. Rousey selv var også langt nede etter at hun mistet tittelbeltet i bantamvekt - og forsvant fra offentligheten inntil nylig.

Spørsmålet MMA-fansen trolig stiller seg er når Rousey kan være tilbake i ringen. Rousey ble ilagt en suspensjon på seks måneder av medisinske årssaker av UFC etter tapet i november. Det betyr at hun står fritt til å konkurrere igjen fra mai.

Kampsportutøverne er trolig tilbake til UFC 200 i Las Vegas i juli, men dette er kanskje for tidlig for Rousey, som tidligere har annonsert at hun kan være opptatt med blant annet filmprosjekter ut dette kalenderåret.

I februar sa en gråtkvalt Rousey følgende til talkshow-vert Ellen DeGeneres:

- Jeg satt i hjørnet på legekontoret og tenkte: «Hva er jeg dersom jeg ikke har dette?» Jeg satt der og tenkte på å ta mitt eget liv, og i akkurat det øyeblikket tenkte jeg: «Jeg er ingenting, ingen bryr seg overhodet om meg uten dette», sa Rousey under showet.

Langt nede Da tankene herjet som verst, dukket det opp et lys i enden av tunnelen. Et lys formet som en person.

- For å være ærlig så kikket jeg opp og så min mann Travis stå over meg. Jeg så på ham og tenkte: «Jeg må føde hans barn. Jeg må holde meg i live», sa Rousey, til stor applaus fra publikum.

Møtet med Ellen var superstjernas første talkshow-intervju etter sjokktapet. Rousey fikk massiv kritikk fra flere kjente profiler som gledet seg over nederlaget.

29-åringen har tidligere vært en allsidig utøver som også jobber som modell og skuespiller. I OL i Beijing i 2008 tok hun bronse i judo i 70-kilosklassen. Hun har også sølv fra VM i judo i samme vektklasse i 2007. Hun har også flere seirer fra de panamerikanske lekene og er tidligere UFC-mester i bantamvekt.

PS: MMA er en av de raskest voksende idrettene i verden. Det er en fullkontakt idrett som bruker teknikker fra boksing, brasiliansk jiu-jitsu, Muay Thai, bryting og judo.

Intervjuet hos Ellen kan du se her.

Hele Norges coronakart