Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

MMA-stjerna tapte sin første kamp: lå bevisstløs etter å ha blitt knocket ut

Holm skjøv Rousey ned fra tronen.

AVGJØRENDE: Her setter Holly Holm inn sparket som knocket ut Ronda Rousey. Foto: NTB Scanpix
AVGJØRENDE: Her setter Holly Holm inn sparket som knocket ut Ronda Rousey. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Amerikanske Ronda Rousey (28) er MMAs ubestridte stjerne. I tillegg til at hun foran møtet med Holly Holm (34) i Australia sto med tolv seiere på tolv kamper, har Rousey avgjort åtte av sine kamper innen ett minutt.

Med flere opptredener i filmer og i ESPNs «Body Issue» har Rousey gjort MMA-sporten allmenkjent i USA.

Derfor gikk spørsmålene før nattas kamp mot Holly Holm på hvor lenge Rousey ville bruke på å slå den tidligere bokseren ut.

59 sekunder ut i andre runde Men Holm, som ga seg med boksing i 2013, var den som skulle overraske de over 56 000 publikummerne som hadde tatt turen til Ethiad Stadium i Australia.

Holm skal ha vært overlegen Rosey i den første omgangen, og påført henne spark og slag som fikk 28-åringen til å blø.

Men 59 sekunder ut i andre runde var det game over for Ronda Rousey. Et spark fra Holm i Rouseys kinn knocket henne ut, og 28-åringen ble liggende bevisstløs inne i ringen.

Rousey kom seg på ben igjen, og fikk med seg at Holly Holm fikk utlevert beltet som viser at hun nå har UFC-tittelen i bantamvekt. Deretter bar det på sykehus for Rousey.

LIGGENDE: Ronda Rousey ble liggende bevisstløs etter knockouten, og ble senere fraktet til sykehus. Foto: NTB Scanpix
LIGGENDE: Ronda Rousey ble liggende bevisstløs etter knockouten, og ble senere fraktet til sykehus. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Først og fremst fordi hun ble knocket ut, men også fordi hun hart fått sprekt leppa. Jeg snakket med henne, og hun er fullstendig knust, forteller UFC-president Dana White om hvorfor Rousey ble tatt til sykehus etter knockouten.

Uvirkelig for Holm Holly Holm var en av motstanderne norske Cecilia Brækhus svært gjerne ville møte i ringen, og den norske bokseren kalte Holm for «feig» siden hun la opp før de to fikk muligheten til å møtes i ringen.

Etter nattens store overraskelse vil nok navnet til Holly Holm finne stadig nye lepper. Nattas prestasjon blir omtalt som en av de mest overraskende i MMAs historie.

- Jeg har ingen ord som kan beskrive dette, men det jeg tenker er at jeg har mer å komme med - og det er absolutt ikke over. Dette var en god kamp, men jeg har så mye mer å bevise, lover Holm etter kampen.

- Jeg kommer trolig til å sitte oppe hele kvelden og se kampen om og om igjen, før jeg virkelig forstår det, sier Holly Holm etter å ha slått MMA-dronninga ned fra tronen.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media