Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Conor McGregor før UFC 205:

MMA-stjerna vil gjøre noe ingen andre har klart, men blir nektet

- Det er dette alle ønsker. La oss skape historie, sier McGregor.

VIL BLI HISTORISK: Conor McGregor ønsker å bli den første til å ha to tittelbelter i UFC samtidig. Men nektes av UFC-president Dana White. Foto:  Steve Marcus/Getty Images/AFP
VIL BLI HISTORISK: Conor McGregor ønsker å bli den første til å ha to tittelbelter i UFC samtidig. Men nektes av UFC-president Dana White. Foto:  Steve Marcus/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Irske Conor McGregor (28) er blitt et av kampsportens heteste navn og mixed martial arts-utøveren (MMA) går på scenen 12. november i tittelkamp mot Eddie Alvarez (32) under stevnet UFC 205.

MØTES: Conor McGregor (t.h.) og Eddie Alvarez. Foto: Michael Reaves/Getty Images/AFP 
MØTES: Conor McGregor (t.h.) og Eddie Alvarez. Foto: Michael Reaves/Getty Images/AFP  Vis mer

Samtidig skal McGregor prøve noen ingen andre MMA-utøvere har klart: Nemlig å ha to tittelbelter samtidig.

- La meg se bilder i avisene med et belte på hver skulder, sier McGregor til Sports Illustrated.

Problemet er bare at iren kan bli nektet dette av UFC-president Dana White.

McGregor er allerede fjærvektmester. Nå utfordrer han Alvarez i lettvekt.

- Han prøver å få begge beltene, men han må gi slipp på ett dersom han tar en ny tittel, sier UFC-president White, ifølge CBS Sports.

FRITTALENDE: Conor McGregor. Foto: Michael Reaves/Getty Images/AFP 
FRITTALENDE: Conor McGregor. Foto: Michael Reaves/Getty Images/AFP  Vis mer

Historisk

Det er flere utøvere i UFC som har vunnet tittelbelter i to ulike vektklasser, men McGregor ønsker å bli den første til å ha to titler samtidig.

Det er Dana White som styrer UFC-sirkuset og har godkjent McGregors nye tittelkamp mot Alvarez: men det er trolig mer av økonomiske- og PR-hensyn.

INNVEIING: Conor McGregor viser muskler. Foto: L.E. Baskow/Las Vegas Sun 
INNVEIING: Conor McGregor viser muskler. Foto: L.E. Baskow/Las Vegas Sun  Vis mer

UFC 205 - med McGregor-Alvarez som hovedkamp - er også første gang UFC avholdes i New York, og nærmere bestemt i Madison Square Garden.

- La meg klatre på siden inne i oktagon (ringen) og heve de to tittelbeltene. Det har aldri skjedd før. La meg gjennomføre det, bønnfaller McGregor.

Dette er ikke første gang den frittalende iren vekker oppsikt. McGregor sjokkerte hele kampsportmiljøet i høst da han annonserte at han la opp. Bakgrunnen var en feide med UFC-toppene og Dana White om å promotere sporten.

- Han er på Island og følte det ikke var riktig å avbryte treningen. Men alle de andre fighterne kommer (for å promotere). Det er ingen unnskyldning for å ikke møte på pressekonferanse, sa Dana White i april.

McGregors karriereslutt-trussel ble den mest delte Twitter-meldingen av en sportsprofil noensinne. 162 000 såkalte retweets slo basketballspilleren Kobe Bryants 127 000.

VANT: Conor McGregor slo Nate Diaz i august. Foto: AP Photo/Isaac Brekken
VANT: Conor McGregor slo Nate Diaz i august. Foto: AP Photo/Isaac Brekken Vis mer

- Historie

Til tross for store uenigheter og drittkasting i media, skværet partene opp og McGregor var tilbake på kamparenaen mot Nate Diaz 20. august.

UFC-PRESIDENT: Dana White. Foto:Alex Huggan/WENN.com
UFC-PRESIDENT: Dana White. Foto:Alex Huggan/WENN.com Vis mer

- Jeg hører alltid på de riktige forretnings-tipsene og jeg gjør alltid det riktige trekket. Men la meg gjennomføre tittelkampen og holde begge beltene samtidig, sier McGregor.

Iren fortsetter:

- La oss skape historiske bilder. Det er det alle ønsker. La oss skape historie, sier McGregor.

Statistikken til de to stjernene i MMA er: McGregor har 20 seire og 3 tap. Alvarez har 28 seire og 4 tap.

KASTET FLASKE: Under en pressekonferanse med Conor McGregor før hans returoppgjør mot Nate Diaz, brøt det ut i vold mellom de to sidene. Mens McGregor svarer på spørsmål fra pressen, reiser Diaz og tilhengerne hans seg fra setene sine for å forlate salen., Underveis slenger det ditt mot mannen på scenen. Det ender i at McGregor kaster en mikrofon... Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!