Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

MMA-stjerne med skrekkbrudd i tittelkamp

Beinet bøyde seg som gummi.

ØYEBLIKKET: Her knekker begge beina i leggen p å Anderson Silva. Foto: Jayne Kamin/USA TODAY Sports/NTB Scanpix
ØYEBLIKKET: Her knekker begge beina i leggen p å Anderson Silva. Foto: Jayne Kamin/USA TODAY Sports/NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): I natt gikk UFC 168 av stabelen i Las Vegas.

Arrangements godbit var tittelkampen mellom Chris Weidman og MMA-legenden Anderson Silva. Sistnevnte tapte noe overraskende tittelen til amerikanske Weidman i sommer, og ville prøve ta tilbake tittelbeltet.

Slik gikk det ikke.

TKO Den andre runden var ikke gammel da den brasilianske 38-åringen sendte avgårde et spark mot Weidman. Et høyt knas gikk gjennom salen, og Anderson Silva ble liggende i store smerter.

Det hele skjedde så fort at ikke alle rakk å skjønne hva som faktisk hadde skjedd, men bildene viser tydelig hvordan begge beina i leggen til den tidligere mesteren knekker i det han treffer Weidman.

Dommeren avbrøt kampen umiddelbart, og amerikaneren ble tilkjent seieren på teknisk knockout.

Operert - Det er ingen virkelig glede når en kamp blir avsluttet på den måten, for man ønsker ikke å se at noen blir så alvorlig skadet, sa Weidman på pressekonferansen etter kampen, ifølge AP.

VONDT: Brasilianeren skjønte umiddelbart hva som hadde skjedde, og forsøkte å stabilisere beinet. Naturlig nok kom det noen smerteskrik også. Foto: Jayne Kamin/USA TODAY Sports/NTB Scanpix
VONDT: Brasilianeren skjønte umiddelbart hva som hadde skjedde, og forsøkte å stabilisere beinet. Naturlig nok kom det noen smerteskrik også. Foto: Jayne Kamin/USA TODAY Sports/NTB Scanpix Vis mer

Nettopp det å forsvare seg på den typen spark som Anderson Silva brakk beinet på var en viktig del av Weidmans forberedelser.

- Jeg hadde trent mye på akkurat den bevegelsen, for jeg visste at han kunne skade meg med sparkene sine. Så jeg gjorde bevegelsen da jeg så sparket komme, og jeg kjente at beinet hans knakk umiddelbart, sa amerikaneren.

Den brasilianske fighteren, som av mange regnes som tidenes beste, uavhengig av vektklasse, ble kjørt til sjukehus. Der skulle han opereres raskt. Så gjenstår det å se om veteranen kan komme tilbake i oktogonen.

VANT: Chris Weidman jubler etter å ha blitt tilkjent seieren og forsvarte dermed tittelen i mellomvektsklassen. Foto: Jayne Kamin/USA TODAY Sports/NTB Scanpix
VANT: Chris Weidman jubler etter å ha blitt tilkjent seieren og forsvarte dermed tittelen i mellomvektsklassen. Foto: Jayne Kamin/USA TODAY Sports/NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media