Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

MMA-utøver utfordret tai chi-mester. Kampen varte i 23 sekunder

Må gå under jorden etter å ha satt sinnene i kok hos landsmennene. 

NB! STERKE INNTRYKK:  MMA-utøveren Xu Xiaodong får massiv kritikk etter at han utfordret tai chi-mester Wei Le i ringen, og vant etter bare 10 sekunder. Video: Youtube / Fighting Arts Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I flere uker skal MMA-utøveren Xu Xiaodong ha egget på seg mestere av den tradisjonelle, kinesiske sporten, tai chi. Xu skal ha kalt dem kommersielle bedragere, og bedt dem møte ham i ringen, eller holde kjeft.

Etter at en av dem, Wei Lei, aksepterte utfordringen, har pipa fått en helt annen lyd, men ikke av grunnen en skulle tro.

Xu slo ut Wei etter bare ti sekunder. MMA-utøveren fikk bevist poenget sitt, men han var neppe forberedt på reaksjonene han skulle få.

Etter at videoen av kampen gikk viralt, har mange kinesere følt seg dypt fornærmet for det ser på som en fornærmelse av en av grunnsteinene i kinesisk kultur, skriver New York Times.

Se den korte, men brutale kampen, øverst i saken.

- Han er gal

Den statlige kinesiske wushu-foreningen publiserte en uttalelse hvor de fastslo at kampen «brøt kampsportens moral». Den kinesiske bokse-foreningen skal ha kommet med en lignende kritikk.

Det statlige nyhetsbyrået Xinhua kalte Xu gal, og hevder han skal ha fått den kinesiske befolkningen til å så tvil om effekten av den tradisjonelle kinesiske kampsporten.

Den amerikanske avisa skriver at reaksjonene mot Xu har vært så harde at han har gått i skjul.

- Jeg har mistet alt, karrieren min og alt, skriver han i en melding som spres på nettet.

YPPER: Den irske Conor McGregor og Eddie Alvarez starter å yppe og kaste stoler under en pressekonferanse i New York. Video: Reuters DV Vis mer

- Jeg tror at mange har misforstått meg. Jeg kjemper mot hykleri, men nå er det jeg som har blitt målskiva, fortsetter han.

Omstridt idrett

Wushu er det vide begrepet for kinesiske kampsporter. Det inkluderer disipliner som qigong, som for det meste er spirituell, og kung fu, som er en mer fysisk øvelse. Det er mer enn hundre typer wushu i Kina.

Tai chi er en spirituell kampsport, som for det meste bygger på pust og balanse. MMA, på den andre siden, er som navnet Mixed Martial Arts tilsier en blanding av kampsporter, og har «ingen begrensinger». Øvelsen har utviklet seg over tid, men ble først populær i USA på 1980-tallet.

Sporten er omstridt på grunn av dens voldelige karakter, men har faktisk regler. Det er blant annet ikke lov til å bite, klore, lugge og spytte.