Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

München skåler med Myggen

BERLIN (Dagbladet): «Skål! Mykland drikker seg ut av landslaget» lyder dagens sportsoppslag i München-avisa Abendzeitung. Myggens natt på byen i Oslo er også en kjempehistorie i storavisa Bilds München-utgave. 1860-president Karl-Heinz Wildmoser forsvarer sin norske stjerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bild bruker mest plass på å beskrive Erik Myklands natt med venner og øl, hva han selv har forklart og om represaliene han risikerer. Skildringene er en blanding av skandaleoppslag og sympati for «Der Mücke», som i løpet av noen Bundesliga-uker har rukket å bli 1860-fansens kjæledegge.

Kjempeskandale

- Hadde en tysk landslagsspiller oppført seg som Mykland har gjort, ville det vært en kjempeskandale, sier sportsredaktør Tina Schosser i Bild-München til Dagbladet.

Hennes avis sammenlikner episoden i Oslo med eks-landslagsspilleren Mario Baslers barrunder, som endte med rekordbot og farvel til Bayern München.

Europas største avis beskrev i tekst og paparazzi-bilder det tyske landslaget som nasjonens avskum da de natta etter at de var slått ut av EM-turneringen i Nederland, satt syngende og drikkende på hotellterrassen til den lyse morgen.

- Vi vil ikke se dere mer, var Bilds krigstittel på første side.

Det tyske landslaget praktiserer et strengt alkoholforbud og tappenstrek i forbindelse med samlinger og kamper. Overtredelser kan bli straffet med både utstengelse og saftige pengebøter. Det samme skjer i Bundesliga-klubbene.

Ikke i München

- Det er ingen grunn til å tro at denne praksisen blir endret under den nye landslagstreneren Rudi Völler, sier sportsredaktør Jochen Schlosser i Abendzeitung til Dagbladet. Bilds mer liberale løssalgskonkurrent i øl-metropolen München skriver:

«Løvenes stjerne Erik Mykland forsvarer sitt ry som fargeklatt.» «Sterk med ballen som i baren,» lyder teksten til bildet av Myggen.

- Så lenge hans prestasjoner på banen stemmer, må Erik få gjøre som han vil, også i baren. Og hittil har hans prestasjoner stemt, understreker president Karl-Heinz Wildmoser i TSV 1860 München. Han legger til:

- Dette ville ikke ha skjedd i München, for der passer hans kone på.