STEMTE:  Ekteparet og tidligere alpinister Rosi Mittermaier og Christian Neureuther stemte ja til OL i dag, men uten at det hjalp - München kommer ikke til å søke om OL i 2022. Foto: EPA/Peter Lehner/NTB Scanpix
STEMTE: Ekteparet og tidligere alpinister Rosi Mittermaier og Christian Neureuther stemte ja til OL i dag, men uten at det hjalp - München kommer ikke til å søke om OL i 2022. Foto: EPA/Peter Lehner/NTB ScanpixVis mer

München stemte nei til OL i 2022

Godt nytt for Oslo.

(Dagbladet): Tyskerne har i dag avholdt avstemning, for bestemme om München skulle søke om vinter-OL i 2022 eller ikke.

Ifølge byens borgermester ønsket ikke lokalbefolkningen det - og dermed blir søknaden skrinlagt.

Etter at stemmetallene fra fire kretser i Garmisch-Partenkirchen, Traunstein og München var talt opp, viste det seg at det var større motstand mot å søke lekene enn tilhengerne hadde regnet med, skriver NTB.

Ifølge Reuters sier borgermesteren at de har feilet når det kommer til å få støtte hos lokalbefolkningen til en eventuell OL-søknad.

Nyheten fra Tyskland betyr at Oslo slipper unna konkurrenten når det kommer til OL i 2022. Tyskerne har ikke avholdt vinter-OL siden Garmisch-Partenkirchen i 1936, og ville derfor vært en sterk konkurrent for den norske hovedstaden.

München søkte om vinter-OL for 2018, men måtte gi tapt for Pyeongchang i Sør-Korea.

Torsdag går fristen ut for å melde sin interesse for å avholde OL i 2022. Det er først om ett år at fristen for å sende inn selve søknaden går ut.

Oslo-borgerne gjorde det motsatte av Münchens innbyggere ved valgurnene, og stemte ja for en OL-søknad under valget 9. september.

Dermed ser det ut til at det blir fem byer som vil kjempe om mesterskapet: Oslo, Almaty, Beijing, Lviv og Krakow som meldte sin interesse for tre dager siden.