Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mo Farah ble årets friidrettsutøver i Europa

Vant både 5000 og 10 000 meter i OL.

TRIUMFSESONG: Langdistanseløperen Mo Farah er kårets til årets mannlige utøver i europeisk friidretts for 2012. Han vant OL-gull på både 5000 og 10.000 meter. Foto: SCANPIX/AP/Martin Meissner, File
TRIUMFSESONG: Langdistanseløperen Mo Farah er kårets til årets mannlige utøver i europeisk friidretts for 2012. Han vant OL-gull på både 5000 og 10.000 meter. Foto: SCANPIX/AP/Martin Meissner, File Vis mer

Langdistanseløperen Mo Farah er kårets til årets friidrettsutøver av Det europeiske friidrettsforbundet i år. Han vant både 5000 og 10.000 meteren i OL.

Det betyr at årets utøvere både for menn og kvinner i europeisk friidrett kommer fra Storbritannia i 2012, for torsdag ble det klart at sjukjemperen Jessica Ennis vant prisen blant kvinnene. Hun ble også OL-mester i London.

Før OL gikk 29 år gamle Farah også til topps på 5000 meteren i Helsingfors-EM, og han ble da den første løperen i Europa som har vunnet distansen to ganger på rad.

Den franske stavhopperen Renaud Lavillenie ble nest best i kåringen av mannlige europeiske friidrettsutøvere i år, mens sprinteren Christoph Lemaitre tok tredjeplassen.

Det var ingen norske utøvere som nådde opp blant de 15 beste på listen over årets utøvere i Europa, men 1500 meterløperen Henrik Ingebrigtsen, som vant EM og ble nummer fem i OL-finalen, ble nummer fire i kåringen av årets europeiske stjerneskudd på herresiden.

(NTB)