FÅR STØTTE. Mo Farah har besluttet å frigi blodpasset sitt. Det har vært spekulasjoner om doping rundt hans trener. Langdistanseløperen får støtte av Tour de France-vinner Chris Froome, som også har hatt dopingmistanke over seg. Foto: Martin Ricket/PA Wire.
FÅR STØTTE. Mo Farah har besluttet å frigi blodpasset sitt. Det har vært spekulasjoner om doping rundt hans trener. Langdistanseløperen får støtte av Tour de France-vinner Chris Froome, som også har hatt dopingmistanke over seg. Foto: Martin Ricket/PA Wire.Vis mer

Mo Farah frigir blodpasset. Får støtte av Tour de France-vinner Chris Froome

- Et steg mot mer åpenhet sier toppsyklisten.

Langdistanseløper Mo Farah har besluttet å publisere informasjon om sitt eget blodpass. Tour de France-vinner Chris Froome kaller landsmannens valg et steg mot mer åpenhet.

Britiske Mo Farah (32), som tok OL-gull på 5.000 meter og 10.000 meter i 2012, er én av åtte utøvere som har gått med på å publisere resultater fra eget blodpass.

Farahs trener Alberto Salazar har fått flere dopinganklager mot seg, men både Salazar og Farah nekter for å ha gjort noe galt.

Nå har toppsyklist Chris Froome gått ut med støttende kommentarer til Farah. Froome fikk selv dopinganklager mot seg under sommerens Tour de France.

- Å publisere denne typen informasjon er et stort steg mot mer åpenhet. Jeg har selv gått ut med alle mine medisinske resultater. Slik ønsker vi å vise at vi ikke har noe å skjule, sa Froome til BBC Radio Four torsdag.

Sky-rytteren poengterte imidlertid at enkelte utøvere vil kvie seg for å publisere informasjon av så privat karakter.
(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram