Mo Farah vant VM-gull igjen

Holdt på å snuble i siste sving.

KONGEN: Mo Farah er verdens ubestridte ener på langdistansene i friidrett.Foto: REUTERS/Dylan Martinez/ NTB Scanpix
KONGEN: Mo Farah er verdens ubestridte ener på langdistansene i friidrett.Foto: REUTERS/Dylan Martinez/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Briten Mo Farah vant sitt første VM-gull i 2011 i Daegu. Etter det har han vunnet to VM-gull på langdistansene i Moskva i tillegg til to OL-gull fra London.

Han er innstilt på å forsvare seirene sine fra Moskva under Beijing-mesterskapet, som startet lørdag, og allerede på åpningsdagen sikret han den ene av to mulige gullmedaljer.

På 10.000-meteren lørdag kveld, var Mo Farah helt suveren. Han lekte med konkurrentene mot slutten og gjorde akkurat som han ønsket i feltet. Han hadde full kontroll, noe han også viste mot slutten. Han gikk opp i teten på den siste runden og de siste 300 meterne avviste han alle angrep fra hissige konkurrenter.

Til tross for at han holdt på å snuble i siste sving. Farah kom borti en løper han hadde tatt igjen med én runde, og med kenyanerne Kamworor og Tanui hakk i hæl, ble det dramatisk i innspurten.

- Han er jo millimetre unna å falle her, utbrøt NRKs kommentator Jann Post.

Til slutt var det kenyaneren Geoffrey Kipsang Kamworor som sikret sølvet. Han ble slått av briten med 63 hundredeler. Bronsen gikk Paul Kipngetich Tanui som også løper for Kenya. Han var 1,7 sekund bak suverene Mo Farah i mål.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.