ÅPEN FOR UTRADISJONELLE TIDSPUNKTER: Mo Farah.
ÅPEN FOR UTRADISJONELLE TIDSPUNKTER: Mo Farah.Vis mer

Mo Farah vil ha nattmaraton i 2019-VM

- Det er vel bare å sette i gang.

Dobbelt OL-vinner på 5000 og 10.000 meter, briten Mo Farah, støtter planene om å arrangere maratonløpet på natten i Qatar-VM i 2019.

- Dersom det blir bedre for oss å løpe maraton om natten i 2019, ja, da er det vel bare å sette i gang. Dersom klimaet gjør det mer fornuftig å la maratonløpet gå om natten, har jeg ikke noe imot det, sier Mo Farah.

Briten stiller i sesongens første Diamond League torsdag kveld, og der skal han løpe 3000 meter. Norske Henrik Ingebrigtsen kommer til å bli en av dem briten skal bryne seg mot. Ingebrigtsen har satt seg som mål å sette ny norsk rekord på distansen og løpe under 7.40, og mange tror han kommer til å klare det, selv om det fortsatt er tidlig på sesongen.

Men uansett hvor fort Ingebrigtsen er i stand til å løpe, skal det vel mye til om han kommer til å være i stand til å ta opp kampen mot Mo Farah og de beste langdistanseløperne i verden.

- Jeg er opptatt av at friidretten skal bli så spennende som mulig. Derfor støtter jeg all nytenkning, og dersom en nattmaraton i 2019-VM vil gjøre forholdene for oss løpere mer like og mye bedre, ja, da støtter jeg et slik tiltak 100 prosent, sier briten.

Det er ingen nyhet at arrangørene i Doha vil ha maraton på natten i Doha. Allerede i planene som fulgte VM-søknaden ligger et slikt løp inne. Planen er å sende løperne ut i en opplyst løype langs havneområdet i Doha, og etter å ha sett nærmere på planene, støtter Mo Farah, den doble olympiske mesteren på langdistansene fra London-OL i 2012, disse planene.

(NTB)