«Moa» ble vraket av RBK i 2005

Får trønderne angre i kveld?

• Følg Tippeligaen direkte på http://live.dagbladet.no direkte fra kl. 18.00

VALLE (Dagbladet): I kveld skal Moa forsøke å putte sine første scoringer på Ullevaal for Vålerenga - mot klubben han fikk et lite eventyr med vinteren 2005.

Skeid hadde den gang en samarbeidsavtale med Rosenborg. Dagen etter at lagene møttes til treningskamp i Vallhall, ble Oslo-talentene Moa og Abdurahim «Ibba» Laajab med Norges mangeårige gullvinner til La Manga for oppkjøring til sesongen.

- Det stemmer at Moa var med til La Manga, erindrer daværende hovedtrener Per Joar Hansen.

Ukjent for By Rise

- Jeg har ikke noe kjempebilde av det i minnet mitt. Men jeg husker at han hadde en veldig fin venstrefot, og var god med ballen. Noe mer enn det husker jeg ikke, egentlig. Det var jo vanlig at Rosenborg hadde med en del folk som fikk prøve seg på slike turer, sier Hansen, som ikke kan erindre at det noen gang var snakk om å kjøpe Moa.

- Jeg husker ikke engang om det var i 2005 eller 2004, da jeg var assistenttrener. Lurer på om det var det siste, sier Hansen til Dagbladet.

- Det er jeg ganske sikker på at ikke stemmer, sier Ola By Rise, som trente laget i 2004.

IKKE TRØNDER: Mohammed Abdellaoue (22) trente med både Rosenborg og Lillestrøm som en del av Skeids samarbeid med storklubbene, men fikk aldri tilbud. Dermed ble det VIF. Denne uka - midt mellom kampene mot nettopp LSK og RBK - har han vært Tippeligaens heteste navn. Foto: SCANPIX
IKKE TRØNDER: Mohammed Abdellaoue (22) trente med både Rosenborg og Lillestrøm som en del av Skeids samarbeid med storklubbene, men fikk aldri tilbud. Dermed ble det VIF. Denne uka - midt mellom kampene mot nettopp LSK og RBK - har han vært Tippeligaens heteste navn. Foto: SCANPIX Vis mer

- Jeg hadde ikke hørt om Moa før han slo gjennom i Skeid, og etter hvert havnet i Vålerenga, i fjor.

Moa selv bekrefter at det nok var den nåværende Sundsvall-treneren Per Joar Hansen som trente laget da han var med.

- Det var i 2005, ja. Skeid og Rosenborg hadde denne samarbeidsavtalen. Vi fikk Alexander Tettey på lån i denne perioden, og vi spilte en treningskamp, og så var det to av oss som var med til La Manga, sier Moa til Dagbladet.

Ikke prøvespill

Han scoret like mange mål mot Rosenborg i januar 2005 som han gjorde mot Skeids nåværende samarbeidsklubb Lillestrøm sist helg - to.

Dagen etter RBK-kampen, som Skeid vant 4-3, ble han med RBK-stjernene på flyet til Spania.

- Det var mest for å kjenne på nivået, og jeg vil ikke kalle det noe prøvespill. Men det var morsomt og lærerikt. Og det er klart: Når du som 19-åring får en sjanse til å trene med serievinnerne, så vil du vise deg fram best mulig, sier han.

Tapt to cupkamper

«Moa» ble vraket av RBK i 2005

I tillegg til treningskampen i Vallhall den vinteren har Moa vært med på to cuptap for Skeid mot trondheimslaget.

- Alltid gøy å møte Rosenborg, sier han.

• VIF-manager Martin Andresen vil ikke fjerne merkelappen «topplag» fra Rosenborg riktig ennå.

- Nei, jeg regner dem absolutt i den kategorien. De har de største ressursene, og har så seint som i vinter prestert godt i Europa. Men de vil nok savne spillere som Marek Sapara og Steffen Iversen, sier Andresen til Dagbladet.

<B>TOK MED MOA TIL LA MANGA:</B> Per Joar Hansen husker lite av Moas treningsperiode med Rosenborg. - Men jeg husker at han hadde en veldig fin venstrefot, og var god med ballen, sier han.