SCORET TRE: Mohammed Abdellaoue setter inn sitt første av tre mål mot Werder Bremen i går, fra straffemerket. Foto: EPA/PETER STEFFEN
SCORET TRE: Mohammed Abdellaoue setter inn sitt første av tre mål mot Werder Bremen i går, fra straffemerket. Foto: EPA/PETER STEFFENVis mer

- Moa er ikke til salgs

Hannover vil skrive langtidskontrakt med nordmannen.

Hannover-president Martin Kind utelukker et salg av Mohammed Abdellaoue, og avslører isteden at klubben vil skrive langtidskontrakt med den norske storscoreren.

«Moa» har vært det store samtaleemnet i fotballgale Tyskland etter hattricket som senket Werder Bremen i det nordtyske bundesligaduellen i helgen. Den norske landslagsspissens tre mål ga 3-2-seier til Hannover, og sørget samtidig for at Werder Bremen ikke fikk tatt igjen forspranget til serieleder Bayern München.

Takket være Abdellaoue økte Bayern i stedet avstanden i toppen, selv om de bare klarte uavgjort borte mot Hoffenheim i helgen. Seks mål har det blitt på nordmannen i Bundesliga så langt. Hannovers klubbpresident, Martin Kind, påpeker at han ikke vil være imøtekommende dersom noen forsøker å kjøpe 25-åringen.

- Han er fin type og en super spiller. Han er ikke til salgs. Når det blir mulig vil vi binde ham til en lengre avtale med oss. Men det er det markedet som bestemmer, og ikke vi, sier Kind.

«Moa» kostet ikke mer enn en million euro da han ble hentet fra Vålerenga i august i fjor. Han har kontrakt med Hannover til 2014. - Han er en målmaskin, har trener Mirko Slomka slått fast. Nordmannens verdi øker fra kamp til kamp om han forstsetter på samme nivå.

- Man kan ikke gjøre så mye med rykter. Men jeg har hatt en fantastisk tid i Hannover, sa Abdellaoue etter hattricket i helgen.

Eneste skår i gleden for Norges spydspiss var at han måtte gå av banen med en lyskeskade et stykke ut i annen omgang. Dette gjør ham usikker til den siste EM-kvalifiseringskampen mot Kypros i neste uke.

(NTB)