- Moa er nødt til å spille hver helg den kommende sesongen

Tsjekkia-kampen ga benkesliteren fornyet tillit.

Vi fulgte pressekonferansen Live

ULLEVAAL (Dagbladet): Mohammed Abdellaoue har hatt en tung sesong i tyske Stuttgart. Sju kamper fra start, fem innhopp, og bare en scoring er resultatet for Norges førstevalg på topp.

Forrige gang han var i aksjon i Bundesligaen var 22. februar. Siden da har han bare spilt en landskamp.

Spiller ikke I dag presenterte Per-Mathias Høgmo troppen til kampene mot Russland og Frankrike. Per Egil Flo kan få sin landslagsdebut. Foruten Molde-spilleren var det ingen overraskelser å se. Og Moas navn sto på lista. Grunnen: Prestasjonen i landskampen mot Tsjekkia (2-2).

 - Moa gjorde en god kamp mot Tsjekkia. Nå blir det viktig for han å komme inn i en klubb hvor han får spille, om det er Stuttgart eller annen klubb, men det er ingen tvil om at han må spille hver helg, sier Per-Mathias Høgmo til Dagbladet.

I den norske troppen som skal møte Russland og Frankrike senere denne måneden, er Moa den eneste rene spissen i troppen. Høgmo påpeker at Tarik Elyonoussi, Håvard Nielsen og Daniel Braaten også er tatt ut som spisser.

Uheldig Han har trent godt, og det kan fort komme en overgang i sommervinduet som gir han spilletid i oppkjøringa, sier Høgmo, som mener 28-åringen har vært uheldig i Bundesliga-klubben.

- Han var uheldig og ble skadet rett før et trenerebytte i Stuttgart. Så begynte laget å vinne, og da vet vi at det er vanskelig å komme inn igjen.

Landslagssjefen er ikke i tvil om at Moa fortsatt kan score mål. Og Høgmo har klokketro på sin elev.

- Vi vet at Moa har et toppscorerpotensiale. Han hadde det seinest da han var i Hannover sist. Hvis han kommer til rett klubb, kan han fort begynne å bøtte inn mål.

Stuttgart endte forøvrig på en svak 15. plass i årets sesong.