EUROPATOPPEN: Mohammed Abdellaoue er en av Europas mest effektive spisser. Foto: AFP Photo / Peter Steffen
EUROPATOPPEN: Mohammed Abdellaoue er en av Europas mest effektive spisser. Foto: AFP Photo / Peter SteffenVis mer

- Moa er selve symbolet på Hannover

Synes du han bør vinne Folkets Idrettspris? Stem nå!

• Stem nederst i saken, og du kan bli en av 12 12 vinnere som får tilsendt gavekort på XXL til en verdi av 200 kroner.

(Dagbladet): Moa var i deler av sesongen den mest effektive spissen i Europa. I tillegg har han virkelig tatt steget inn i landslagsvarmen.

- Jeg merker at nivået er høyere her enn hjemme. Jeg må heve meg hele tida, sa Hannover-spissen Mohammed Abdellaoue til Dagbladet rett etter at han hadde signert for den tyske storklubben.

Og det er nettopp dette som er så utrolig imponerende med gutten fra Oslos beste østkant. Han har tatt nivået uansett hvor han har vært. 26-åringen startet karrieren i Hasle/Løren, lekte seg hos Skeid-oksene, tok tippeliganivået i Vålerenga - før han ble hentet inn av tyske Hannover.

- Symbolet på Hannover Det uventede venstreslegga er blitt hans varemerke. Målene har han levert jevn og trutt i løpet av tida han har vært der.

I tillegg er han, tross sin korte tid i kubben, blitt en av de virkelig store heltene i den lille byen nord i Tyskland.

- Han er selve symbolet på Hannover, sier tidligere tysklandsproff Jan Åge Fjørtoft.

BAK MOA: I Oktober holdt Moa superstjerner som Wayne Rooney, Lionel Messi og Mario Gomez bak seg når det gjaldt å omsette målsjanser i tellende resultater. Foto:  Reuters / Eddie Keogh / Scanpix
BAK MOA: I Oktober holdt Moa superstjerner som Wayne Rooney, Lionel Messi og Mario Gomez bak seg når det gjaldt å omsette målsjanser i tellende resultater. Foto: Reuters / Eddie Keogh / Scanpix Vis mer

Etter en fryktinngytende start på årets sesong viser statistikk fra oktober at Moa var best i Europa når det gjaldt å omsette målsjanser
i tellende resultater.

På det tidspunktet holdt den tidligere Skeid-spilleren superstjerner som Wayne Rooney, Lionel Messi og Mario Gomez bak seg.

Hvordan det er mulig?

Svaret er enkelt, ifølge hovedpersonen.

- Det gjelder bare å trene hardt, dag etter dag, slik at man får det til i kamp, er Moas nøkterne forklaring på avslutteregenskapene.

Så langt har han scoret åtte mål på 13 kamper i Bundesligaen

- Sulten på England På landslaget har han tatt det store steget inn i varmen. Moa har spilt åtte av Norges ni kamper dette året. I kampene mot Tsjekkia og Island scoret 26-åringen til sammen tre mål. Dermed er han mestscorende på landslaget.

Men Moa er ikke typen som lener seg tilbake og er fornøyd med det han gjør. Han er evig sulten på større oppgaver.

- Jeg er ikke fornøyd med å bare være her i Hannover. Jeg vil vise meg fram og jeg er sulten på England, sier Moa.