DAGENS MANN: Mohammed Abdellaoue gratuleres av Vålerengaspillerne etter 2-0-målet mot Viking på Ullevaal. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix
DAGENS MANN: Mohammed Abdellaoue gratuleres av Vålerengaspillerne etter 2-0-målet mot Viking på Ullevaal. Foto: Håkon Mosvold Larsen, ScanpixVis mer

Moa ga Jarstein mareritt-debut

Banket inn to perler mot Viking.

|||
ULLEVAAL (Dagbladet): Høsten 2008 var Moa den heteste spilleren i Tippeligaen og på blokka til Manchester United.

Sesongen etter kom motgangen. Moa var plaget av mye skader, mistet plassen på landslaget og noterte seg for skuffende seks nettkjenninger.

I kveld, to uker etter at han forlenget kontrakten til 2013, var 24-åringen tilbake til drømmeformen fra 2008.

Uheldigvis for Rune Almenning Jarstein, som knapt fikk skudd mot seg de første 45 minuttene. Men to av de som kom var til gjengjeld ustoppelige — og begge signert Moa.

Med høyreOg de som trodde Moas høyrebein bare kunne brukes til å stå på fikk svar på tiltale etter bare 96 sekunder:

På Kristofer Hæstads oppspill brukte han den første touchen på å få Børre Steenslid på feil fot. Så klinket han til med feil fot fra 22 meter, og ballen fløy inn i nettmaskene i en hastighet av 93 kilometer timen.

- Jeg fikk en god touch og la den over på høyre. Da var det bare å lukke øynene og skyte, fleiper tomålsscoreren.

Og så — etter at Viking hadde trykket Vålerenga mer eller mindre kontinuerlig siden den tidlige kalddusjen — slo han til igjen etter 32 minutter.

Igjen brukte han én touch på å legge ballen til rette, og med den neste sendte han av gårde et nytt prosjektil fra langt hold. Ballen klistret seg inn nesten helt oppe i vinkelen, og Klanens «Moa»-rop runget igjen tungt over Ullevaal.

- Den er jeg veldig fornøyd med. Det var med godfoten, kommenterer han.

Noe for DrilloEnten Egil Drillo Olsen satt ringside eller så kampen hjemme i stua på Sognsvann fikk han uansett noen høyst gledelige svar fra de 90 minuttene på Ullevaal. For med John Carews stadige skadeproblemer skriker Norge etter en som kan bekle rollen som enslig spiss.

Om kampen mot Viking er en pekepinn på hva vi har i vente fra Moa denne sesongen kan Drillo gni seg hendene.

Selv bedyrer Moa at han ikke tenker på landslaget nå.

TO SUSERE: Moa banket inn ett langskudd med hvert bein i kveld. Her gjør han 1-0 med den nest beste foten - den høyre. Foto: Hans A. Vedlog
TO SUSERE: Moa banket inn ett langskudd med hvert bein i kveld. Her gjør han 1-0 med den nest beste foten - den høyre. Foto: Hans A. Vedlog Vis mer

- Det er litt tidlig å snakke om landslag etter én kamp. Jeg må være god over lengre perioder om det skal være aktuelt, sier han til Dagbladet.

Moa var den store forskjellen på lagene i 1. omgang, da Viking i store perioder beleiret Vålerengas banehalvdel, imponerte med småfikst pasningsspill på en forbausende god Ullevaal-matte og angrep med både sju og åtte mann av gangen.

Men bortsett fra Indridi Sigurdssons heading etter corner — som ble reddet på streken — kom Viking sjelden til de store sjansene.

Stående applausDet gjorde ikke Vålerenga heller, men de hadde Moa. Som scoret på det som strengt tatt ikke var sjanser.

- Moa var tilbake i den formen som han viste i cupfinalen i 2008. Han var «on fire». Det er kjekt for Vålerenga, men ikke så kjekt for oss, sier Viking-trener Åge Hareide.

Som beskrev starten på kampen slik:

- Det er jo et mareritt. Hvis du har en sånn drøm våkner du opp svett over hele kroppen. Vi virker ikke «på» fra start. Det er litt høye skuldre og forventninger, sier han.

24-åringen hadde sjansen til å få hattricket i 2. omgang da han kombinerte glitrende med Mohammed Fellah, med de to målene han scoret holdt uansett i massevis til å få stående applaus da han ble byttet ut med Bengt Sæternes 10 minutter før slutt.

- Hva er forskjellen på deg nå og i fjor?


- Jeg har hatt en god vinter og fått trent siden desember. I fjor kom jeg ikke i gang før slutten av februar. Og så har det vært mye egentrening sammen med Kaz (Sokolowski, spillerutvikler). Det har vært mye terping på detaljer og avslutninger, sier Moa til Dagbladet
.

Om Vålerenga ledet litt heldig 2-0 etter 1. omgang, var de det klart beste laget etter pausen. Da var de nærmere det tredje enn Viking var redusering.

Men Åge Hareide finner kanskje trøst i at laget hans viste oppløftende takter i én omgang, som lover godt for fortsettelsen.

Det var bare det at Moa var i en annen klasse i kveld.