Moa gir seg selv samme karakter som tysk ekspert

Mener han også er bedre i Carew-rollen enn noensinne.

TRIVES I FRONT: Moa Abdellaoue får trolig sjansen på topp for Norge mot Danmark. Den rollen bekler han bedre enn noensinne etter oppholdet i Tyskland. 
Foto: Lise Åserud / Scanpix
TRIVES I FRONT: Moa Abdellaoue får trolig sjansen på topp for Norge mot Danmark. Den rollen bekler han bedre enn noensinne etter oppholdet i Tyskland. Foto: Lise Åserud / ScanpixVis mer

SANDEFJORD (Dagbladet): Danske Simon Kjær er i dag raus med rosen til Mohammed Moa Abdellaoue, som etter all sannsynlighet starter for Norge mot Danmark i helga.

- Han er en god teknisk spiller, god i vendingene og også hurtig på de de første meterne. Han har også et godt tilslag. Så det er helt klart en spiller som kommer med selvtillit, sier Kjær.

Etter bare to møter med Moa i Bundesliga har altså dansken god oversikt over spissens kvaliteter, og Moa selv føler også han har fått satt sitt merke på tysk fotball.

- Jeg føler jeg har fått vist meg fram. Jeg har scoret noen viktige mål, og har gjort åtte mål på 20 kamper. Det er greit det, nesten annenhver kamp. Som angriper er jeg selvfølgelig alltid sulten på mer mål, men jeg håper jeg kan fortsette den gode formen jeg har vist i det siste, sier han til Dagbladet.

7 av 10
Da Dagbladet nylig på Twitter ba den kjente Guardian-journalisten Raphael Honigstein om en uformell vurdering Moas sesong så langt, delte tyskeren ut karakteren 7 av 10.

Moa kan godt være enig i den karakteren.

- 7 av 10? Jeg er ikke så god på sånne terningkast og sånt, men 7 av 10 høres ikke så dumt ut, sier 25-åringen.

- På hvilke områder har du utviklet deg mest etter overgangen, mener du selv?

- De spiller jo helt annerledes i Tyskland. Du møter god motstand hver eneste uke, det er knalltøft. Det jeg kanskje har utviklet mest er evnen til å være tålmodig. Du får kanskje én sjanse i det 90. minutt, og da må du være våken, sier Moa.

- Det er kanskje forskjellen fra Tippeligaen, der du kommer til 4-5 sjanser hver eneste kamp. Er du utålmodig, så kan du mislykkes fort i Bundesliga, mener han.

Bedre i Carew-rollen
Landslagssjef Egil Olsen oppsummerer et eventuelt bytte mellom John Carew og Moa med at Norge trolig svekkes litt i luftrommet og bakrommet uten Carew, men får igjen defensiv løpskraft og bevegelighet på topp.

Hannover-spissen deler det synet på ulikhetene, men mener også at han har utviklet den delen av spillet som ofte kommer til nytte som enslig spiss for Norge.

- De spiller mye på fot i Tyskland, og med sterkere forsvarsspillere må du slå godt fra deg med folk i ryggen og ballen i beina, sier han.

- Jeg føler jeg har utviklet meg på mange områder i løpet av disse åtte månedene, og jeg har også tatt et steg nettopp med tanke på det å få oppspill, og prøve å holde ballen med folk i ryggen, sier Moa.

Elsker presset
Forrige gang han måtte erstatte Carew på topp i EM-kvaliken, endte det med matchvinnerscoring borte mot Island.

Det kan fort skje igjen, for Moa elsker presset som følger med det å være sentral i Norges angrep.

- Jeg er i veldig bra form om dagen, jeg liker masse stemning og fulle tribuner.

- Jeg elsker dette trøkket og presset. Det er derfor vi trener med mye svette og tårer i oppkjøringa, det er for kamper som dette vi gjør alt sammen, sier Moa til Dagbladet.