Moa håper Tromsø tar sølvet framfor Vålerenga

«The Hulsk» har vært i Hannover og snakket betenkelig tysk. Og funnet ut at Moas blod er tjukkere enn følelsene for klubben som gjorde ham god og reiseklar.

Oslo —fredag 14. oktober

FERDIGHETER ER TEMAET under oppkjøringstimen til Vålerenga - Viking på MAX fra klokka 18.00 i kveld og en av de du treffer er Moa.

IKKE FORDI HAN spiller i Hannover og skal møte Ståle Solbakkens Köln i Bundesliga denne serierunden, men fordi han har det vi savner mest i norsk fotball — gode ferdigheter som stadig utvikles til det bedre.

VÅLERENGA TRENGER TRE poeng for å spille seg i posisjon til å ta de sølvmedaljene klubben nå har som overordnet mål etter at gulldrømmen gikk i vasken et sted mellom mars og St. Hansaften. Man skulle nesten tro at Moa ville krysse en finger eller to for det og gamle lagkamerater.

Men nei da — i familien Abdellauoe er blodet akkurat like tjukt som det er de fleste steder.

Og derfor håper Moa på Tromsø-sølv.

- JEG ØNSKER LILLEBROR alt godt, sier Hannover-suksessen til The Hulsk og tenker på Mos som nettopp Vålerenga har leid ut til Tromsø. Den så vel kanskje ikke Klanen komme.

MEN FOTBALL ER leiesoldatenes marked — klubbfølelsen stikker ikke dypere enn størrelsen på den månedlige lønnsutbetalinga. Og knapt nok det.

MEN DET ER verd å å bruke litt av fredagskvelden til å lytte til det Moa sier om nødvendigheten av ferdigheter for å lykkes på et nivå over det norske.

DET ER VERD å lytte til Hallvar Thoresen også, som i sitt nye Skeid- og Heming-prosjekt setter utvikling av ferdigheter over alt annet.

SÅ SELV OM vi har en U21-trener som mener en førsteomgang mot England B beviser hvor gode vi er, og en A-landslagstrener som er lei hele ferdighetsdebatten fordi han mener kritikerne sier vi er lysår etter, så gi et øre til Hallvar Thoresen også når det snurres videoer på MAX i timen før avspark i kveld.

Det han sier er nemlig ikke bare riktig.

Men også ekstremt viktig.