Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Moa har havnet i «skyggenes dal»

- Bør bytte klubb om han ikke spiller seg inn på laget, sier Høgmo.

 MÅ SPILLE:  Per-Mathias Høgmo er bekymret for Moas situasjon i klubblaget Stuttgart. Her i duell med Stefan Strandberg (t.h)
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
MÅ SPILLE: Per-Mathias Høgmo er bekymret for Moas situasjon i klubblaget Stuttgart. Her i duell med Stefan Strandberg (t.h) Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

HERNING (Dagbladet): Kvelden før privatlandskampen mot Danmark møtte landslagssjef Per-Mathias Høgmo pressen.

- Jeg synes treninga i går var veldig gøy å se på. Nok en gang. Vi har en gruppe som brenner etter å bli bedre. Det preger treninga. Det preger også de møtene vi har hatt i dag. Vi ser at det har kommet nye spillere inn, de står ikke med lua i hånda. De tar øyeblikket, de tar rommet. Det lover godt. Det er en offensiv innstilling, sier Per-Mathias Høgmo.

Privatlandskampen mot våre naboer i sør, er Høgmos første privatlandskamp. Og han ser fram mot oppgjøret.

- Vi får en veldig god test i morgen. Danmark borte ville vært en av de mer utfordrende kvalikkampene. I så måte en god test for hvor vi står i øyeblikket. Det får være utgangspunktet.

- Må spille Mohammed Abdellaoue var Norges viktigste spiller i fjor høst og dominerte i den tyske Bundesligaen. Nå har fløyta fått en annen tone. Landslagsplassen er ikke sikker, og i Tyskland sitter han stort sett på benken Stuttgart.

- Moa er et godt eksempel på en spiller som i fjor var ranka på topp i Bundesliga og var veldig attraktiv. Nå har han, som han sier det selv, havnet i «skyggenes dal».

- Det er klart det er små nyanser. Jeg vil råde ham til å spille seg inn der han er. Lykkes han ikke med det over tid, bør han finne seg en klubb der han får spille, sier landslagssjefen om Oslo-guttens situasjon.

Seks bytter? Siden det er privatlandskamp, kan Høgmo foreta opptil seks bytter. De er han ikke redd for å bruke.

- Vi kommer nok til å gjøre en god del bytter. Vi har tatt ut spillere som kan fylle de rollene vi jobber med i dag. Om vi bruker alle seks får vi se på, men at det blir en del bytter er sikkert.

Landslagssjefen pratet også om sin egen fotballfilosofi, og hvordan den hele tiden endrer seg.

- Jeg har gjennom de siste årene hatt en dynamisk måte å tenke fotball på. Til enhver tid prøvd å hente elementer der det er spennende ting å hente, samtidig som vi har med ting fra vårt eget fundament, forteller Høgmo.

 

 VARSLER BYTTER:  Oppgjøret mot Danmark er Per-Mathias Høgmos første privatlandskamp som sjef.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
VARSLER BYTTER: Oppgjøret mot Danmark er Per-Mathias Høgmos første privatlandskamp som sjef. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer