GRUNN TIL BEGEISTRING: Steffen Iversen, Vadim Demidov og Mohammed «Moa» Abdellaoue (fra venstre) har det muntert på landslagets siste trening før avreisen til Kypros. Moa kan også glede seg over skryt i Tyskland.
Foto: Morten Holm / Scanpix
GRUNN TIL BEGEISTRING: Steffen Iversen, Vadim Demidov og Mohammed «Moa» Abdellaoue (fra venstre) har det muntert på landslagets siste trening før avreisen til Kypros. Moa kan også glede seg over skryt i Tyskland. Foto: Morten Holm / ScanpixVis mer

Moa har ikke fått med seg komet-skryt i Tyskland

Men så er han heller ikke i nærheten av å skjønne språket.

||| GARDERMOEN (Dagbladet): Mohammed Abdellaoues kometstart i tysk Bundesliga har blitt lagt merke til, og i slutten av september havnet Moa på heitest-lista til Tysklands største avis.

«Den norske nykommeren Mohammed Abdellaoue (fire mål, én assist) kom til Hannover for én million euro. Denne summen har han allerede betalt tilbake», skrev Bild, og plasserte den norske spissen på syvende plass på lista over de 13 mest høytflyvende spillerne så langt.

Selv føler ikke Moa at han har fått et kjent eller beryktet navn i Tyskland - men det er kanskje mest fordi han ikke skjønner hva tyskerne sier.

- Nei, i hvert fall ikke som jeg kjenner til, sier Moa til Dagbladet.

- Jeg får ikke lest tyske aviser eller fått med meg hva som skjer, jeg er ikke i nærheten av å beherske tysk. Jeg får bruke litt tid når jeg kommer tilbake, jeg skal på kurs nå framover, sier han.

- Hva synes du om å komme med på kåringer som den i Bild?

- Det er moro, det er alltid gøy med gode tilbakemeldinger. Men så glemmer jeg det med en gang, det er ikke noe mer å tenke over, egentlig, mener Moa.

Skryter av Konan Ya
Spissen har funnet tonen med makker Didier Konan Ya på topp for Hannover, og til sammen har de notert sju mål tilsammen. Før siste runde i Bundesliga var Hannover også det mest effektive laget i tysk toppserie, ifølge Opta.

Talentspeider Stig Torbjørnsen sa nylig til Dagbladet at han mente det var sensasjonelt at et spisspar til 13 millioner dominerer i Bundesliga.

Også det tar Moa med en klype salt.

GOD TONE: Moa og Didier Konan Ya kostet Hannover bare 13 millioner, men har vært en suksess i Bundesliga så langt.Foto: SCANPIX/AFP/FABIAN BIMMER
GOD TONE: Moa og Didier Konan Ya kostet Hannover bare 13 millioner, men har vært en suksess i Bundesliga så langt.Foto: SCANPIX/AFP/FABIAN BIMMER Vis mer

- Situasjonene våre var ganske forskjellige med tanke på situasjonen i klubben vi forlot. Konan hadde et halvt år igjen av kontrakten og ville bort, det senket nok prisen mye. For min egen del tenker jeg ikke på hvor mye jeg kostet. Men jeg legger ikke skjul på at samarbeidet har fungert bra på topp, og håper det fortsetter sånn, sier han.

- Hvorfor fungerer det så bra mellom dere?

- Vi tenker likt, på hvordan vi beveger oss, hvordan vi vil ha ballen. Jeg syns Konan er en meget god spiller som er lett å forholde seg til. Jeg prøver å være tydelig i mine bevegelser, og det funker tydeligvis for ham også. Vi finner hverandre, mener Moa.

Vil score i hver kamp
Stig Torbjørnsen trodde også at Moas start har vært så god at han umulig kan opprettholde scoringssnittet utover i sesongen.

- Sånt gidder jeg ikke å tenke på i det hele tatt, jeg tenker bare på å score i hver eneste kamp, og komme til sjanser. Jeg kan ikke begynne å tenke at ting er umulig, sier Hannover-spissen til Dagbladet.

- Du endte på 15 mål i Tippeligaen, kan du klare det i Bundesliga også?

- Jeg tenker ikke på antall mål i det hele tatt. Det har jeg aldri gjort. Men jeg har den trua på meg sjøl at jeg kommer til å score i hver kamp, sier Moa.

Så gjenstår det å se om han får sjansen til å score i Norges kamp mot Kypros fredag kveld.