HELT I BUNDESLIGA: Moa spiller onsdag for landslaget mot Tsjekkia på Ullevaal. Hjemme i Tyskland hylels han som den store stjerna i Hannover. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET
HELT I BUNDESLIGA: Moa spiller onsdag for landslaget mot Tsjekkia på Ullevaal. Hjemme i Tyskland hylels han som den store stjerna i Hannover. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADETVis mer

Moa hylles i Tyskland

Selv nekter han for stjernestatus i Hannover.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Mohammed Abdellaoue ble matchvinner for Hannover hjemme mot Hoffenheim lørdag og stadfestet sin posisjon som førstespiss i den tyske Bundesliga-klubben. Etter kampen ble han igjen hyllet som den store stjerna i det unge Hannover-laget.

«Med sitt vinnermål viste Mohammed Abdellaoue igjen hvor verdifull han er. Nordmannen er alltid på hugget, alltid spillbar og tar vare på sjansene sine», skrev den tyske avisa Hannoverische Allgemeine etter lørdagens kamp.

Men Moa selv vil ikke være med på at han er noen stjerne.

- Jeg er ikke noen stor stjerne. Vi er et veldig samspilt lag, som fungerer bra sammen. Det er mange gode spillere, sier Moa beskjedent.

Hannover-spissen kan derimot gjerne innrømme at det går bra for tiden.

- Det var en god start på sesongen. Det er alltid godt å komme i gang med ei scoring.

Tøff sesong Fjorårssesongens fjerdeplass var en oppsiktsvekkende opptur for det unge Hannover-laget. Det betyr også langt større forventninger til Hannover i år. Også for spiss Moa, som stoppet på ti Bundesliga-scoringer i fjor.

- Det blir en knalltøff sesong. Det er 8-9 lag som kan kjempe i toppen. Men vi har beholdt store deler av laget. Alt er mulig, sier den tidligere Vålerenga-spilleren til Dagbladet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den foregående sesongens suksess betyr at Hannover skal ut i kvalik til europaligaen. Der møter de spanske Sevilla.

- Det er en svært tøff motstander, men målsetningen er helt klart å ta oss videre til gruppespillet, sier Moa, som ikke legger skjul på at han liker den spanske fotballen.

- Jeg følger litt med. Det er en bra liga, med noen av de beste spillerne i verden.

Er det der vi finner din neste klubb?

- Så langt har jeg ikke tenkt, sier Moa kort.

Bundesliga i vinden
I sommer sikret Hannover seg sin andre nordmann i Henning Hauger. Det setter landslagskollegaen pris på.

- Jeg er veldig godt fornøyd med å få Henning ned hit. Vi har pratet en del allerede, sier Moa.

I tilegg til de to nordmennene i Hannover, finner vi en rekke andre nordmenn i Bundesligaen. Moa er enig i at interessen for tysk fotball hjemme i Norge er økende.

- Jeg merker det litt. I hvert fall etter at Solbakken ble trener i Köln og det er flere som spiller her, sier Moa.

Onsdag starter Moa høyst sannsynlig på topp for Norge mot Tsjekkia.

I FORM Moa fikk en god start på Hannover-sesongen med scoring i hjemmekampen mot Hoffenheim lørdag. Foto: Aleksander Andersen/Scanpix
I FORM Moa fikk en god start på Hannover-sesongen med scoring i hjemmekampen mot Hoffenheim lørdag. Foto: Aleksander Andersen/Scanpix Vis mer