Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Moa» imponerte Hareide

Puttet to mot Fredrikstad.

Fredrikstad ledet 1-0, 2-1 og 3-2 over Vålerenga, men Oslo-laget ga seg aldri og vant til slutt La Manga-oppgjøret etter straffesparkkonkurranse.

Mohammed Abdellaoue scoret to av målene til Vålerenga, som til slutt fikk betalt for aldri å gi opp i La Manga-kampen.

Landslagstrener Åge Hareide hadde tatt turen til ferielandet for å se kampen. Han lot seg spesielt imponere over Vålerengas unge tomålsscorer.

- Martin Andresen har fortalt meg at han har vært i god form i vinter. Han er en god avslutter som har fin balanse og et godt venstrebein. Men dette er bare en treningskamp i februar. Han må fortsette å spille sånn, sa Hareide til aftenposten.no.

Også FFKs Gardar Johansson ble tomålsscorer.

Den hodesterke islendingen ga østfoldingene en strålende åpning da han stanget inn en presis corner fra Tarik Elyounoussi etter ti minutter. To minutter etter utlignet Abdellaoue på et lurt skudd fra 20 meter.

Elyounoussi ga FFK ledelsen igjen bare fem minutter senere, men nok en gang slo Vålerenga tilbake. Denne gangen ved nykommer Bengt Sæternes. Den tidligere Brann-spissens heading gikk i en fin bue over en sjanseløs Lasse Staw i FFK-målet.

Elyounoussi var involvert i samtlige Fredrikstad-mål. Tre minutter etter pause serverte han Johansson for annen gang. Johansson fikk det enkelt og kunne bare styre innlegget i mål. Abdellaoue gjorde 3-3 etter en fin stuss av Sæternes, og det hele skulle avgjøres på straffer.

GOD INNSATS: Mohammed Abdellaoue scoret to og imponerte med landslagssjef Åge Hareide på sidelinja. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
GOD INNSATS: Mohammed Abdellaoue scoret to og imponerte med landslagssjef Åge Hareide på sidelinja. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX Vis mer

Agim Shabani og Wallace Pereira misset for FFK, mens Daniel Fredheim Holm traff tverrliggeren for VIF. Danske Dan Thomassen fikk æren av å sette inn den avgjørende straffen og sikre Oslo-laget seieren som betyr at laget får spille om 5.-plass i turneringen, mens FFK må nøye seg med kamp om 7.-plass.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media