Moa knuser Carew på «Folkets landslag»

Ligger an til tre endringer fra Portugal-kampen. Du kan fortsatt sende inn ditt lag!

KJEMPER OM ÉN SPISSPLASS: Mohammed Abdellaoue er lesernes klare favoritt, men mye tyder på at John Carew har Drillos tillit. Og det er tross alt det viktigste.  
Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
KJEMPER OM ÉN SPISSPLASS: Mohammed Abdellaoue er lesernes klare favoritt, men mye tyder på at John Carew har Drillos tillit. Og det er tross alt det viktigste. Foto: Sara Johannessen / SCANPIXVis mer

||| NICOSIA (Dagbladet): Tidligere denne uka inviterte Dagbladet leserne til å plukke ut de 11 spillerne dere mener bør starte for Norge i EM-kvaliken mot Kypros fredag, i en 4-5-1-formasjon.

Så langt er rundt 5000 lag blitt sendt inn. Og til tross for at Norge har fått en pangåpning med seks poeng av seks mulige, ønsker mange å se noen nye ansikter i startoppstillingen.

John Carew ble foretrukket på topp i forrige kamp mot Portugal, og la grunnlaget for kampens eneste scoring da han presset keeper til å gjøre en megatabbe.

Det ser likevel ikke ut til å gi fornyet tillit blant Dagbladets lesere, som helst vil se Bundesliga-komet Mohammed Abdellaoue bekle spissplassen mot kypriotene.

- Moro med støtte
Hannover-spissen har foreløpig 60 prosent av stemmene, mens Carew bare har drøye 30.

- Det er hyggelig at folk stemmer og er engasjerte. Men jeg tenker ikke så mye over det, sier Moa selv.

- Betyr det noe å ha en slik støtte blant folk?

- Klart det, det er moro at de følger med og vil at jeg skal spille. Men det er som kjent Egil som tar ut laget.

Dagbladets kommentator Morten Pedersen er overbevist om at han som bestemmer har en annen oppfatning enn folket.

FRA START? Markus Henriksen har allerede fått prøve A-landslagsdrakta. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
FRA START? Markus Henriksen har allerede fått prøve A-landslagsdrakta. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX Vis mer

- Det er ikke noe å diskutere, jeg kjenner Egil Olsen for godt til det. Han vil ha en som er stor, sterk og feilvendt. Carew skaffet oss målet mot Portugal, og han så ok ut mot Tottenham. Selv om Moa er mye flinkere til å sparke ballen i mål, sier han.

To RBK-gutter inn
Det er fortsatt mulig å stemme for å påvirke resultatet, og i flere posisjoner på banen er det få stemmer som skiller. I tillegg til spissplassen ser leserne også ut til å ønske forandring på midtbanen og i midtforsvaret:

Tendensen peker mot at Markus Henriksen er ønsket på bekostning av Bjørn Helge Riise, og at Vadim Demidov foretrekkes foran Kjetil Wæhler.

- Det synes jeg er hyggelig, det betyr at folk synes jeg har hatt en god sesong, sier Henriksen til Dagbladet.

- Synes du selv du fortjener en plass?

- Det er det ikke jeg som avgjør. Bjørn Helge er en fantastisk spiller, så det er tøff kamp. Jeg tror nok det blir samme lag som forrige gang (mot Portugal), sier han.