Moa mener Carew er et klart førstevalg

Snakker seg ut av startelleveren.

BRA BENK: Egil Drillo Olsen og Ola By Rise (i forgrunnen) har flere gode alternativer på benken mot Polen i kveld. Her er Per Ciljan Skjelbred (Rosenborg), Vadim Demidov (Real Sociedad) og Mohammed Abdellaoue (Hannover) i godt humør på mandagens trening på Estadio Algarve.  Foto: Gorm Kallestad, Scanpix
BRA BENK: Egil Drillo Olsen og Ola By Rise (i forgrunnen) har flere gode alternativer på benken mot Polen i kveld. Her er Per Ciljan Skjelbred (Rosenborg), Vadim Demidov (Real Sociedad) og Mohammed Abdellaoue (Hannover) i godt humør på mandagens trening på Estadio Algarve. Foto: Gorm Kallestad, ScanpixVis mer

Følg Norge - Polen direkte i Dagbladets livestudio klokka 20.30 og kjøp tilgang til kampen her!

FARO (Dagbladet): Alt tyder på at John Carew starter som spiss i Drillos foretrukne 4-5-1-formasjon mot Polen i kveld.

Spissplassen på landslaget er alltid gjenstand for diskusjon og synsing.

Selv om Drillo ikke har oppgitt noe startlag foreløpig, er han klar på at det blir én spiss fra start også i kveld. Og alt tyder på at det blir John Carew, som virker opplagt og i godt humør etter klubbskiftet til Stoke.

Det betyr mest sannsynlig Erik Huseklepp på høyrekanten og Mohammed «Moa» Abdellaoue på benken fra start.

- John er i form og skadefri, da er han et klart førstevalg. Da bør han spille, og det lever jeg godt med, sier Moa til Dagbladet.

- God konkurranse Hannover-spissen har mange tilhengere som via kommentarfelt i nettavisene og andre fora mener at Moa bør være Drillos foretrukne måljeger. Selv er han tålmodig.

- Det eneste jeg kan gjøre, er å vise meg når jeg får sjansen, sier han.

Moa tror kampen om plassene er en viktig grunn til at det har gått bra med Norge den siste tida.

- Jeg føler det er god konkurranse om plassene på landslaget. Vi må ta vare på sjansene vi får, folk er på tærne.

I utvikling Moa fikk en god start på profflivet i høst før han ble skadd. Nå er han tilbake, og føler han stadig utvikler seg ved å spille i Bundesliga.

- Det er en av de beste ligaene i Europa. Det har mye å si for utviklingen min.

- Hva føler du at du har blitt bedre på i Tyskland?

- Det er ting jeg prøver å forbedre - du må være god til å ta vare på ballen, være sterk feilvendt og ta godt vare på målsjansene. Du får ikke så mange av dem i Bundesliga som i Tippeligaen.

Drillo sa i går at han først i pause eventuelt vurderer en omlegging til to spisser. Altså ikke så sannsynlig. Moa føler ikke behov for å ønske seg en formasjon med to på topp.

- Jeg har spilt alenespiss i 4-5-1 også, jeg. Vi får se hva Drillo bestemmer seg for, sier Abdellaoue.

Erik Huseklepp er heller ikke så opptatt av formasjonen. Det viktige er å få være på banen.

- Så lenge jeg får starte, er jeg fornøyd, sier Bari-spilleren til Dagbladet.

Fast forsvar Norge stiller et toppet og skadefritt mannskap her i Portugal, og med en viktig EM-kamp som neste post på landslagsprogrammet, blir det neppe mye eksperimentering fra Drillo i kveld.

All sannsynlighet taler for at Jon Knudsen starter i mål, mens Espen Bugge Pettersen sitter på benken. Forsvarsrekka består som vanlig av Tom Høgli, Brede Hangeland, Kjetil Wæhler og John Arne Riise. Vadim Demidov og Espen Ruud er alternativene.

Henning Hauger har lagt beslag på den defensive midtbaneposisjonen, og Christian Grindheim virker sikker på den ene indreløperplassen. Den andre plassen står mellom Bjørn Helge Riise og Alexander Tettey, der Drillo trolig velger i gi Riise sårt tiltrengt kamptrening fra start.

Indreløperrollen er plassen med størst konkurranse i den norske troppen nå. De andre kandidatene som er med til Portugal er Ruben Yttergård Jenssen (TIL), Petter Vaagan Moen (QPR), Per Ciljan Skjelbred (RBK) og Alexander Tettey (Rennes).

Huseklepp og Morten Gamst Pedersen starter ganske sikkert på hver sin kant, med Morten Moldskred som et alternativ.

Carew starter som midtspiss, mens Moa virker mest aktuell som innbytter.

Følg Norge - Polen direkte i Dagbladets livestudio klokka 20.30 og kjøp tilgang til kampen her!