SNUOPERASJON: Moa og Hannover 96 så ut til å gå på et poengtap før de snudde kampen på åtte minutter. Foto: EPA/PETER STEFFEN
SNUOPERASJON: Moa og Hannover 96 så ut til å gå på et poengtap før de snudde kampen på åtte minutter. Foto: EPA/PETER STEFFENVis mer

«Moa» og Hannover 96 med en sterk snuoperasjon

Snudde kampen mot Grindheim og FC København på åtte minutter.

(Dagbladet): FC København - Hannover 96 1-2 (0-0)

Det var duket for en norsk duell i Europaligaen i kveld da både Christian Grindheim og Mohammed «Moa» Abdellaoue var å finne i startelleveren i København.

Hannover 96 skapte lite og havnet under i målprotokollen etter en snau time. Åtte minuttter senere var hele kampen snudd totalt på hodet da Hannovers Lars Stindl vippet ballen elegant over sin motstander og hamret ballen i målet på volley, til ellevill jubel fra bortefansen.

Jevnspilt I det første oppgjøret så det ut til å gå mot seier til Hannover, men i det 90. minutt reddet danskene ett poeng. Og det skulle bli jevnspilt også i kveldens kamp.

FC København startet kampen best, men klarte ikke å skape de store sjansene i den første omgangen som ebbet ut i en sjansefattig omgang uten scoringer.

«Moa» fikk en vanskelig kamp helt alene på topp hos bortelaget, og savnet nok en spissmakker som Didier Konan Ya i kveldens kamp.

FCK tok ledelsen Den andre omgangen startet slik den første slapp, før hjemmelaget i Parken kunne slippe jubelen løs i det 66. minutt.

En fullsatt stadion fikk se en corner havne hos spissen N´doye. Han sendte avgårde et skudd fra snaut ti meter som forandret retning i en Hannover-bein og i mål bak en utspilt keeper.

Snuoperasjon Jubelen stilnet imidlertid fort. Fem minutter senere fikk Schauldraff teste skuddfoten fra spissen av 16-meteren. Han takket og bukket og gjorde at lagene var like langt med et nydelig skudd nede i venstre hjørne for Johan Wiland.

Hannover 96 var ikke ferdig, og minutter senere var altså snuoperasjonen et faktum.

«Moa» var nokså anonym i kampen, og var ikke direkte involvert i de to scoringene. Han ble byttet ut til fordel for Konan Ya like før slutt.

Henning Hauger var ikke å finne i troppen til Hannover 96. Han skal være ute med en lyskeskade.

KJÆRKOMNE POENG: Hannover tok alle tre poengene etter snuoperasjonen i Parken. Foto: EPA/PETER STEFFEN
KJÆRKOMNE POENG: Hannover tok alle tre poengene etter snuoperasjonen i Parken. Foto: EPA/PETER STEFFEN Vis mer