UTE: Henning Hauger (t.v.) og Mohammed Abdellaoue er ikke aktuelle for det norske fotballandslagets kamp mot Kypros.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
UTE: Henning Hauger (t.v.) og Mohammed Abdellaoue er ikke aktuelle for det norske fotballandslagets kamp mot Kypros. Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

Moa og Hauger ute av troppen mot Kypros

Landslaget bekrefter Hannovers diagnose.

NADDERUD (Dagbladet): Hannover-spillerne Mohammed Abdellaoue og Henning Hauger må melde forfall til EM-kvalikkampen mot Kypros, bekrefter landslagets pressetalsmann Jon Mørland før dagens trening på Nadderud.

De to ble meldt skadet av den tyske klubben tidligere denne uka, men landslagsledelsen ønsket likevel å få dem til Oslo for medisinsk sjekk.

I dag bekreftet det medisinske apparatet til Thor Einar Andersen at de to ikke kan spille.

Moa sliter med lysketrøbbel, og også Hauger har et muskulært problem.

Landslagssjef Egil Drillo Olsen vurderer å kalle inn to erstattere, men det er foreløpig ikke kjent hvem det blir.

- For oss er det ingen overraskelse at de to ikke kan spille, med tanke på skadene vi meldte om tirsdag, sier Hannover-manager Jörg Schmadtke til klubbens hjemmesider.

Omstridt
Schmadtke ble irritert på Norges Fotballforbund som ville hente hjem de to spillerne til Norge tross klubbens diagnoser.

Schmadtke bekreftet tirsdag at Moa ikke ville skadefri til Norges EM-kvalifiseringskamp mot Kypros neste uke, ettersom undersøkelser foretatt av legeteamet til bundesligaklubben viste at Moas lyskeskade trenger ro for å leges.

Landslagslege Thor Einar Andresen understreket at det er vanlig praksis at skadde spillere blir undersøkt for å bekrefte eller avkrefte opplysningene fra klubben, og fastslo at Norges legeteam på ingen måte har mistillit til Hannovers medisinske apparat.

- Vi må se han først før vi kan svare positivt, negativt eller «tja», forklarer Andersen.

Irritasjon
Likevel reagerte Hannover-manager Jörg Schmadtke med sinne.

- Vi kan ikke gjøre noe med den avgjørelsen, men jeg er irritert på oppførselen til (det norske) forbundet, slo Schmadtke fast overfor DPA.

Mohammed Abdellaoue og Henning Hauger var tilsynelatende ikke til stede på Nadderud i ettermiddag.

Dagbladet er på trening og pressetreff i ettermiddag, og kommer tilbake med mer.