OPPHETET:  Mohammed Abdellaoue (t.h.) og Antonio Ruediger framsto ikke som verdens beste venner da Hannover spilte mot Stuttgart 7. april 2013. FOTO: NTB SCANPIX
OPPHETET: Mohammed Abdellaoue (t.h.) og Antonio Ruediger framsto ikke som verdens beste venner da Hannover spilte mot Stuttgart 7. april 2013. FOTO: NTB SCANPIXVis mer

Moa om historisk bilde: - Vi var begge litt sure og grinete

Lader opp til Kroatia-kampen.

ZAGREB (Dagbladet): Mohammed Abdellaoue (29) er tilbake for fullt etter kneskaden som satte ham ut i flere måneder. Nå er han på plass i Zagreb, og håper på spilletid når Norge møter Kroatia i EM-kvaliken lørdag.

Kanskje får vi også se litt av temperamentet han viste i Bundesliga 7. april 2013. Den gang spilte han for Hannover, som møtte Stuttgart på hjemmebane.

På et tidspunkt i kampen gikk nordmannen og Stuttgarts Antonio Rüdiger opp i ansiktet på hverandre. Herrene kokte over.

- Vi var begge litt sure og grinete, forteller Moa til Dagbladet. To måneder seinere meldte han overgang til Stuttgart, og ble lagkamerat med Rüdiger. Hvordan er forholdet i dag?

- Han er en god kompis av meg.

Moa fortsetter:

- Det var artig å møte ham igjen da jeg kom til Stuttgart. Dette var noe som skjedde i kampens hete. Litt krangling, litt show.

- Jeg husker ikke konkret hva som skjedde. Men sånt skjer hele tida på kamp og trening. Etter to minutter roer du deg ned.

Sulten Moa forteller at han på ingen måte har mistet sulten og tenningsnivået etter flere måneder på sidelinja. Han skadet seg under sesongoppkjøringen, og måtte operere kneet.

Siden jul har han fått trent for fullt. De siste ukene har han også spilt B-lagskamper for Stuttgart.

- Steget blir ikke for stort - fra B-laget i Stuttgart til en eventuell landskamp?

- Det er ikke et for stort steg, svarer Moa kontant.

Han er sulten på å bevise hva som fortsatt bor i ham:

- Vi har hatt en veldig bra treningsuke. Forholdene har vært gode, og jeg føler at jeg er på vei.

- Hvordan er kroppen?

- Lett og fin. Jeg merker ikke noe til skaden.

Heksegryte Maksimir stadion i Zagreb kan fort bli en heksegryte lørdag kveld. Om Moa spiller fra start - eller kastes inn som en joker i det antatte villniset - får vi vite litt før kampstart.

Moa sier:

- Tenningsnivået øker når det er viktige kamper. Dette er kvalik, du gir litt mer enn i en treningskamp. Det kommer til å smelle!

Moa scoret for øvrig da Norge tapte 1-2 for Kroatia i 2010. Kampen lørdag vises på Max fra klokka 18.00.

LADER OPP:  Moa i duell med Even Hovland denne uka. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
LADER OPP: Moa i duell med Even Hovland denne uka. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer