Moa på heitest-lista til Tysklands største avis

Blant stjernene som har begeistret mest.

VEKKER OPPSIKT: Det er ikke bare her hjemme Mohammed Abdellaoues sesongstart i Hannover legges merke til. Tysklands og Europas største avis, Bild, har ham på sjuendeplass over de mest markante spillerne hittil. Foto: EPA/RONALD WITTEK
VEKKER OPPSIKT: Det er ikke bare her hjemme Mohammed Abdellaoues sesongstart i Hannover legges merke til. Tysklands og Europas største avis, Bild, har ham på sjuendeplass over de mest markante spillerne hittil. Foto: EPA/RONALD WITTEKVis mer

||| (Dagbladet): Mohammed Abdellaoue har ikke brukt lang tid på å tilpasse seg i ny klubb og ny liga.

24-åringen fra Oslo ligger på delt tredjeplass på toppscorerlista i Bundesliga med fire mål, ved siden av spisser som Ruud van Nistelrooy og Grafite, og foran blant andre Klaas-Jan Huntelaar, Hugo Almeida, Raul og Thomas Müller.

Den tyske storavisa Bild har plukket ut de 13 mest høytflyvende spillerne i Bundesliga, med ingressen «denne sesongen er bare helt merkelig».

Øverst på tabellen troner overraskelseslaget Mainz med full pott etter seks kamper, på tredjeplass ligger Moas Hannover, og helt i bunn ligger storklubber som Schalke og Stuttgart.

Spillerne som imponerer mest er heller ikke blant de mest navngjetne - ennå.

Bild plasserer Moa på en 7. plass, med begrunnelsen:

«Den norske nykommeren Mohammed Abdellaoue (fire mål, én assist) kom til Hannover for én million euro. Denne summen har han allerede betalt tilbake».

Også spissmakker Didier Konan Ya får en plass på lista.

«Forrige sesong var han røverkjøpet i vinterpausen av Hannover (kostet tre millioner kroner fra RBK, journ.anm). Nå er den 23 år gamle senegaleseren en spiller på øverste hylle».

Talentspeider Stig Torbjørnsen sa i går til Dagbladet at det var «umulig» for Moa å bøtte inn mål med samme frekvens framover i sesongen. Men han storkoser seg med suksessen til de to Hannover-spissene.

- Det er ganske sensasjonelt at det spissparet koster 13 millioner kroner, jeg synes det er utrolig morsomt og latterlig billig. Moa og Konan Ya er veldig, veldig gode. Man kan få skikkelig valuta for pengene hvis man bruker hodet, sa Torbjørnsen.