Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Moa på krykker: - Jeg har vært gjennom noe mye verre før

I går møtte Mohammed Abdellaoue lagkompisene med krykker, men smilte likevel bredt i visshet om følgende: Marerittet fra 2014 vil ikke gjenta seg.

LETTET: Nyopererte Mohammed «Moa» Abdellaoue forlater treningsfeltet. Han fryktet et nytt nimåneders skademareritt, men er tilbake i full aktivitet allerede om seks uker. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
LETTET: Nyopererte Mohammed «Moa» Abdellaoue forlater treningsfeltet. Han fryktet et nytt nimåneders skademareritt, men er tilbake i full aktivitet allerede om seks uker. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da Mohammed Abdellaoue satt på en benk og holdt på krykkene sine på gårsdagens trening, kom én etter én av Vålerenga-spillerne bort til den tidligere Tyskland-proffen og tok ham i hånda.

Hele klubben pustet lettet ut på 30-åringens vegne. Mannen med 32 landskamper og sju mål for Norge fryktet han måtte gjennom det samme marerittet som forvandlet oppholdet i Bundesligaen fra å være en drøm til et mareritt.

Da Moa bøttet inn mål for Hannover 96, var han så het at Arsenal ønsket målsniken til Emirates Stadium. I 2014 startet nedturen. En bruskskade satte Moa ut av spill i et helt svangerskap.

For to uker siden pådro han seg en ny kneskade og fryktet at han måtte gjennom et nytt ni måneder langt skademareritt. På mandag opererte imidlertid Moa menisken i Tyskland og fikk gladbeskjeden han hadde håpet på: Han er i full aktivitet igjen om bare seks uker.

Allerede etter helga kaster han krykkene og begynner opptreningen på sykkelen.

- Jeg er veldig glad og lettet over at vi har funnet svar på hva som er galt og at operasjonen gikk så bra. Jeg fryktet det verste. Jeg har vært gjennom mye verre ting før. Å være ute i seks uker, er bare barnemat sammenliknet med kneskaden jeg hadde i Tyskland, sier Moa til Dagbladet.

STØTTE: Vålerenga-trener Kjetil Rekdal kommer med noen støttende ord til stjernespissen Mohammed Abdellaoue. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
STØTTE: Vålerenga-trener Kjetil Rekdal kommer med noen støttende ord til stjernespissen Mohammed Abdellaoue. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Det var veldig kjedelig da. Men jeg lærte mye av det og vokste som menneske. Det gjør at jeg er bedre rustet til å takle opptreningen denne gang. Jeg bare håper jeg kan unngå flere slik avbrudd og få litt kontinuitet i trenings- og kamphverdagen. Hvis jeg får trene godt over tid og spille kamper regelmessig, er det mulig å komme tilbake på landslaget. Jeg er ikke noen gammel mann. Samtidig er ikke landslaget fokuset nå, presiserer 30-åringen.

Inspirert av lillebror På grunn av krykkene er han usikker på om han tar turen til Åråsen for å se sine lagkamerater i aksjon i dagens derby mot Lillestrøm. Lagkompisene som tok Moa i hånda etter treningen i går, skulle gjerne hatt 30-åringen med på matta.

For Moa har et spesielt godt tak på kanarifuglene. I sin første kamp fra start i VIF-trøya scoret det daværende spisstalentet to mål borte mot LSK i 3-0-seieren for åtte år siden.

Mens Moa senket LSK 13. april 2008, gjorde lillebror Mustafa Abdellaoue det samme 13. april 2009.

- Jeg har mange gode vinner fra Åråsen. Vi bruker å gjøre det bra der. Åråsen er som en andre hjemmebane for meg, sier Moa og ler.

Mens han er skadet, har det løsnet for lillebror Mos i det siste. Forrige søndag scoret AaFK-spissen tre mål i 6-0-seieren over Tromsø.

- Det er moro å se at det løsner. Jeg vet hva som bor i Mos. Når han får tillit, bruker det å gå bra. Det er til inspirasjon for meg, sier storebror Moa.

HÅNDTRYKK: Vålerenga-spillerne er glad for at 
Mohammed «Moa» Abdellaoues skade ikke er så alvorlig som fryktet og ønsker lagkompisen velkommen tilbake. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
HÅNDTRYKK: Vålerenga-spillerne er glad for at Mohammed «Moa» Abdellaoues skade ikke er så alvorlig som fryktet og ønsker lagkompisen velkommen tilbake. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Vi har mye kontakt og er like på mange områder. Men han er kanskje litt mer beskjeden enn meg.

- Fantastisk stemning «LSK-dödaren» Moa håper at lagkompisene kan fortsette den gode statistikken de har på Åråsen.

- Det er en ekstremt viktig kamp for fansen og for klubben. Jeg har vært med på mange store kamper med fantastisk stemning i Tyskland, men VIF - LSK er også meget bra på den biten.

Han frykter imidlertid ikke at det vil utarte på samme måte som oppgjøret mellom IFK Göteborg og Malmö på onsdag da flere tilskuere kastet fyrverkeri inn på banen, før Mats Rosseli Olsen stjal - og ødela - showet.

- Det er litt roligere i Norge, så jeg regner med det skal gå bra. Jeg håper i hvert fall det, sier Moa.

- Håper vi unngår tribunebråk Han får støtte av Vålerenga-veteranen Christian Grindheim.

- Med tanke på tabellsituasjonen og at det er lokalderby, er det årets viktigste kamp hittil. Vi har ekstremt lyst til å vinne og er veldig gira, forteller Grindheim til Dagbladet.

Rogalendingen har 53 landskamper for Norge og fortid i både Heerenveen og F.C. København, i tillegg til over seks sesonger i Vålerenga. Han vet det kan bli hett, men frykter ikke «svenske tilstander».

HØST: Kjetil Rekdal ser fram til at Mohammed «Moa» Abdellaoue  kommer tilbake til høstsesongen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
HØST: Kjetil Rekdal ser fram til at Mohammed «Moa» Abdellaoue kommer tilbake til høstsesongen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Jeg håper virkelig vi unngår det. De som ødela med ulovlig bluss i Drammen, er kastet ut av Klanen, så vi satser på at det skal gå bra, håper Grindheim.

Vålerenga Fotball og Vålerenga Ishockey har et godt forhold.

- Det er mange av fotballspillerne som drar på hockeykamper og motsatt. Vi får håpe de ikke gjør som Roselli gjorde og at de holder seg unna gressmatta på Åråsen, sier Grindheim og smiler.

Vålerenga møter Lillestrøm på Åråsen lørdag kl. 15.30.

POSITIV: Mohammed «Moa» Abdellaoue har fortsatt ambisjoner om landslagsspill. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
POSITIV: Mohammed «Moa» Abdellaoue har fortsatt ambisjoner om landslagsspill. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hele Norges coronakart