SAMMEN IGJEN:  Kjetil Rekdal og Mohammed Abdellaoue. Foto: Christian Monge Hugsted
SAMMEN IGJEN: Kjetil Rekdal og Mohammed Abdellaoue. Foto: Christian Monge HugstedVis mer

«Moa» presentert:- Jeg vil tilbake til det nivået jeg var tidligere

Klar for Vålerenga.

ULLEVAAL(Dagbladet): Mohammed Abdellaoue er klar for Vålerenga. Det bekreftet Kjetil Rekdal til Dagbladet tidligere i dag. Spilleren har skrevet under på en avtale som binder ham til klubben fram til 2019.

- Vi har holdt på med dette veldig lenge. Vi prøvde allerede i januar, men fikk det ikke til av forskjellige årsaker. Derfor er det veldig godt å ha fått det til nå, sier Rekdal til Dagbladet.

«Moa» spilte i Vålerenga fra 2008-2010. Det blir som en gammel kjærlighet som nå blomstrer opp igjen.

- Ja, du kan jo si det. Jeg er veldig happy med å komme tilbake. Det er en prossess som har pågått en stund. For meg var det viktig å få en kontrakt på fire og et halvt år, at jeg får tid til å bygge meg opp og jeg vet at jeg fortsatt har mye fotball i meg. Det er ikke slik at jeg kommer hjem og er 34-35 år og skal avslutte karrieren med ett år. Jeg er 29 år og jeg har mange gode år igjen, men det som skjer med Vålerenga nå og te tingene der trigger meg til å komme hjem. Det kommer en ny stadion og de bygger et lag for fremtiden, så jeg gleder meg, sier Moa til Dagbladet.

- Hvor vanskelig har avgjørelsen vært?

- Avgjørelsen i seg selv har ikke vært vanskelig. Det er andre ting man må klargjøre i forhold til Stuttgart og sånne ting. Andre klubber har også vært på banen, så man må gå et par runder, men det er totalpakka som er avgjørende, sier Moa, som ikke vil røpe hvilke andre europeiske lag som også ønsket seg spillerens tjenester.

Angriperen har knapt rørt en ball de siste månedene. Det vil derfor ta tid før VIF-fansen får se 29-åringen i form.

- Jeg har ambisjoner om å gjøre det så bra som mulig med en gang, men jeg vet at det er hard jobbing som gjelder. Jeg kommer til å bruke tid på å komme meg i form, det er det ikke noe tvil om. Det er ikke bare å tro at jeg kan komme inn å spille 90 minutter og prestere fra dag én, for det gjør man ikke. Jeg kjenner meg selv og jeg vet at det ikke funker slik. Noen innhopp her og der, sier Moa.

Youtube-video Moa ble offisielt presentert på en pressekonferanse på Ullevaal i dag. 

Først med kort video med høydepunkter fra Moas forrige periode i klubben som var Youtube verdig.

 SIGNERTE:  Moas underskrift gjør at han er VIF-spiller ut 2019. Foto: Christian Monge Hugsted
SIGNERTE: Moas underskrift gjør at han er VIF-spiller ut 2019. Foto: Christian Monge Hugsted Vis mer

Så kom hovedpersonen inn døra på Ullevaal sammen med Kjetil Rekdal.

- Vi er ekstremt glad for å få han hjem. Vi prøver å bygge klubben til å bli nummer én i Norge, og da må vi ha masse gode fotballspillere. Vi må takke Trøim som har en stort hjerte for Vålerenga, det viser han nok en gang, sier Rekdal på pressekonferansen.

- Gleder meg Hovedpersonen selv virket tent på å være tilbake i Tippeligaen:

- Kjempeglad for å være tilbake. Dette er noe vi har jobbet med i det siste. Jeg vil være med på dette prosjektet. Ting går framover i Vålerenga både på og utenfor banen, sier Moa.

Moa bekreftet at han har fått tilbud fra andre europeiske klubber, men at valget til slutt falt på Vålerenga:

- Vi har hatt en god dialog hele perioden jeg har vært i ute. Planen har hele tida vært å komme hjem. Jeg gelder meg veldig, Jeg har lyst til å være med å bidra. Jeg vil hjelpe de unge spillerne som er der. Men først og fremst for min egen del gjelder det å komme tilbake på det nivået jeg var tidligere, sier Abdellaoue, før Stig Ove Sandnes entret scenen og la kontrakten som binder Moa til Vålerenga ut 2019 på bordet.

Spilleren rekker ikke kveldens kamp mot Tromsø, men får sannsynligvis noen minutter mot Real Madrid på søndag.

- Det er det som er planen, vi får se. Det viktigste er at jeg har en god følelse inn mot neste kamp i serien der vi kjemper om poeng. Det hadde vært kult å være med på søndag. Jeg får ta en prat med Kjetil etter treninga i morgen og se, sier Moa.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram