Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Moa-show senket Lillestrøm

Men VIF-helten kunne ha endt opp i LSK.

ÅRÅSEN (Dagbladet.no): Lillestrøm - Vålerenga 0-3.

Mohammed «Moa» Abdellaoue er VIF-Klanens nye yndling etter kveldens oppvisning. Hans to mål - begge som følge av dødballer - senket erkerivalen LSK.

- Jeg visste hva som skulle skje, for vi har trent mye på dødball. Det er veldig deilig å senke LSK, jeg har ikke opplevd noe lignende før, sier en glad Moa.

- Jeg har vært VIF-supporter siden jeg var liten, tillegger den tidligere Skeid-spilleren, som var på prøvespill hos nettopp Lillestrøm før han skrev under for osloklubben i fjor. 

- Da Vålerenga kom på banen, var jeg ikke tvil om hva jeg ville, forsikrer 22-åringen.

Etter hans mål, ble LSK-ydmykelsen komplett da Martin Andresen la på til 3-0.

VIF-oppvisning etter pause 

Både Andresen og LSK-trener Tom Nordlie har fått en litt skjev start på sesongen, og et tap for erkerivalen ville legge mye ekstra press på trenernes skuldre.

KLANENS NYE YNDLING: Mohammed Abdellaoue scoret to mål i sin første Vålerenga-kamp fra start. Etterpå kunne han fortelle at han tidligere har trent med Lillestrøm. Foto: BJØRN SIGURDSØN/SCANPIX
KLANENS NYE YNDLING: Mohammed Abdellaoue scoret to mål i sin første Vålerenga-kamp fra start. Etterpå kunne han fortelle at han tidligere har trent med Lillestrøm. Foto: BJØRN SIGURDSØN/SCANPIX Vis mer

De kiloene ligger nå aller tyngst på Nordlie. Andresens lag var rett og slett overlegne i store deler av kveldens kamp.

Andre omgang var en oppvisning av VIF, og en ydmykelse for LSK. 0-3 er tidenes verste hjemmeresultat mot Vålerenga i serien.

Tom Nordlie har en enkel forklaring på den dårlige starten. 

- Vi er for dårlig offensivt, og vi er for dårlig defensivt. Så enkelt er det, sier Nordlie til Dagbladet.no 

Etter de to første serierundene snakket han om mangelen på selvtillit i laget. Den er neppe høyere etter dagens fadese.

- Min jobb nå er å finne ut hva som får spillerne til å prestere bedre. Jeg velger å se positivt på dette, som en fantastisk utfordring, sier Nordlie.

Gjestene fikk på sin side en utfordring etter bare ett minutts spill da Kristofer Hæstad måtte ut med en skade. Uten at de lot seg merke nevneverdig ved det.

Olivier Occean slet

image: Moa-show senket Lillestrøm

Lillestrøm har slitt med å etablere godt eget spill så lang i sesongen, og Nordlie kunne ikke friskmelde laget sitt i dag heller.

Det var tett og jevnt, men der Vålerenga til tider leverte gode kombinasjoner, spesielt på overganger, sleit Lillestrøm med å fore Olivier Occean med annet enn lange håpefulle måk. Og kanadieren kunne utrette lite.

I den andre enden viste etter hvert gjestenes Mohammed Abdellaoue seg fram.

- Han er en veldig god avslutter. Han har kjempa seg inn i laget ved å være god på trening, forteller Andresen.

Etter 18 minutter la han godt inn fra venstre, uten at noen av lagkameratene fikk ballen på mål. Bare to minutter seinere viste han seg fram på egen hånd. Fra en Lillestrøm-corner satte han fart framover.

Han rundet først Jon Midttun Lie en gang, før han gjorde det samme igjen. Dessverre for angriperen ble skuddet fra 20 meter for tamt.

- Viktig å holde konsentrasjonen

Hjemmelagets eneste sjanse var en heading fra Olivier Occean etter innlegg fra Karim Essediri. Men selv ikke da måtte Troy Perkins i VIF-målet i aksjon.

- Det har vært som forventa, tøft, tett, jevnt. Viktig å nå holde konsentrasjonen. Men vi har mer å gå på, var dommen fra Frode Grodås etter 45 spilte minutter.

Det var sikkert og visst, men andre omgang ble en misære for hjemmelaget.

VIF gikk rett i strupen på hjemmelaget og burde hatt et straffespark allerede etter 53 minutter da Abdellaoue ble sparket ned.

- Vi bestemte oss for å sette opp tempoet i starten av andre omgang, og det synes jeg fungerte veldig bra, sier Kjetil Wæhler.

Midtstopperen hadde full kontroll bakover, og var stolt over innsatsen fra lagkameratene.

- Vi vet hva vi går til på Åråsen, men vi hadde fantastisk med guts og innsats i dag, sier han.

Og to minutter etter at han ble snytt for straffe, fikk Moa sin revansje. Corneren fra Andresen ble headet tilbake i feltet av Dan Thomassen. Moa stupte inn og stanget ballen utagbart i nettet.

Andresen-scoring på straffe

Flere ganger de neste 10 minuttene holdt VIF på å doble ledelsen, men mål ble det ikke før Abdellaoue var på plass igjen etter 65 minutter.

Daniel Fredheim Holm sendte et dypt frispark inn i feltet, Fredrikson kunne bare parere, og Vålerengas nye yndling fikk presse ballen inn.

Fire minutter etter satt trener/spiller/manager/sponsor Martin Andresen spikeren i kista selv. Fra straffemerket banket han sikkert inn 3-0 etter at Morten Berre ble felt.

VIF-trener Martin Andresen var godt fornøyd med innsatsen i dag.

- Defensivt er vi veldig solide, men det har vi vært i de to første kampene også. Vi var veldig gode mot Aalesund, og egentlig ganske solide mot Tromsø også, sier han.

Etter straffescoringen hans var det stort sett en transportetappe for Vålerenga, som koste seg på Åråsen.

For Tom Nordlie ble det en tøffere tur inn i garderoben ved kampslutt, med intens buing fra Kanarifansen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media