TRENGER STØTTE: Mohammed Abdellaoue  spiller fast for Hannover og er i god form, men har ikke de samme egenskapene som John Carew som enslig spiss. Derfor understreker Drillo viktigheten av at Moa må få hjelp av lagkameratene mot Tsjekkia på Ullevaal i kveld.Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
TRENGER STØTTE: Mohammed Abdellaoue spiller fast for Hannover og er i god form, men har ikke de samme egenskapene som John Carew som enslig spiss. Derfor understreker Drillo viktigheten av at Moa må få hjelp av lagkameratene mot Tsjekkia på Ullevaal i kveld.Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

- Moa trenger hjelp

Skal terpe på Carew-rollen mot Tsjekkia.

• Norge - Tsjekkia: Direkte i fotballstudio fra kl. 20.00.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Egil «Drillo» Olsen kom i går med den ikke spesielt tunge erkjennelsen at Norge ikke har noen Messi på laget.

Men landslagssjefen har heller ingen John Carew å spille på mot Tsjekkia, og det er langt fra sikkert at han vil ha det  når Island og Danmark venter om drøyt fire uker.

Den ferske West Ham-spissen har blitt underlagt et knallhardt treningsregime for å komme seg opp på et akseptabelt fysisk formnivå så raskt som mulig, men det kommer så definitivt til å bli en kamp mot klokka med henblikk på avslutningen av EM-kvalifiseringen.

I påvente av at Carew skal bygge seg opp igjen, er Mohammed «Moa» Abdellaoue det opplagte førstevalget som spiss i landslagets 4-5-1-formasjon. 25-åringen får en mulighet til å gjøre seg dus med rollen på Ullevaal i kveld.

Treffsikker Drillo brukte tirsdagens treningsøkt til å terpe på spill mot etablert forsvar. Han er klar på at et Norge med Moa, krever enda mer støtte fra midtbanen enn et Norge med Carew.

- Poenget med Moa er at han er flink til å posisjonere seg. Bevegelsene hans er kloke, og når han først kommer til avslutning, setter han dem oftere enn mange andre. Men han må ha hjelp, sier Drillo.

- Det er snakk om å komme med flere folk. Han kan ikke ligge der alene heller. Vi møter lag som ligger litt bakpå, som vi opplevde i perioder mot Island og Kypros, så synes jeg å se at angrepsavslutningene veldig ofte kommer etter innlegg. Hvis man ser bort fra dødball, og unntaksvis en kontring, kommer det innlegg mot etablert forsvar. Da er man avhengig av at det ligger flere enn ham foran der, fortsetter han.

Ikke alene Moa, som allerede har scoret ett seriemål og to i cupen på to obligatoriske kamper for Hannover denne sesongen, tror han skal klare omstillingen fra å spille med en makker til å være mer på egenhånd mot Tsjekkia, hvor det blir tradisjonell 4-5-1.

- Jeg er vant med 4-4-2, men jeg har spilt også 4-5-1 og i 4-3-3 tidligere. Som spiss er det ikke så stor forskjell. Jeg er godt vant til begge formasjonene, sier han.

- Jeg har en litt friere rolle i Hannover, kanskje. Jeg kan komme ned og få litt flere ballberøringer. På landslaget blir jobben min først og fremst å true rom, å være spillbar og å være inne i boksen, fortsetter Moa.

Men når alt kommer til alt, handler det om hvor god hjelp han kommer til å få fra lagkameratene, og da i særdeleshet fra Erik Huseklepp, som i utgangspunktet starter på høyre kant.

- Enslig spiss, det spørs veldig mye hvor mye hjelp man får fra midtbanen og de på kantene. Er vi offensive så får jeg ofte hjelp av en to-tre mann. Da er jeg ikke så enslig lenger, sier Moa til Dagbladet.