Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Moan best i NM-kulda

Vant da 16 kalde stoppet Petter Tande.

16 minusgrader preget sprintløpet under NM i kombinert i dag. Petter Tande ledet etter hopprennet, men forsvant ut fra stadion i en mørk og sotet sponsorbil før langrennet kom i gang.

- Petter fikk konstatert kuldeastma etter verdenscuprennet i Kuusamo, og legen ga ham startnekt. Han fikk klar beskjed om at han ikke skulle ta noen sjanse med helsa, sa kombinertlandslagets assistenttrener Kristian Hammer.

Har du kuldeastma, er det ingen spøk når temperaturen synker ned til nesten 20 kalde grader. De effektive kuldegradene i hocke ned en bakke er betydelige.

- Det var synd at Petter ikke kunne starte, men han har slitt med kuldeastma, og da ville det ikke vært smart av ham å starte, sa Moan.
Kontroll
Moan gikk ut som fjerdemann etter hopprennet, og det tok ikke lang tid før han sikret seg kontrollen over langrennet. Likevel er det ingen selvfølge at Moan er soleklart best lenger. Han er fortsatt i verdenstoppen, men blir stadig presset av landsmenn på vei opp. Denne gangen var det igjen finnmarkingen Håvard Klemetsen som ga ham hardest kamp.

Klemetsen ga Moan kamp til døra. Det ga ham sølvet.

- Jeg var imponert over at Håvard hang på så lenge i dag, sa Moan.


På gang
Den tidligere toppløperen Kristian Hammer likte det han så. Hammer gikk mer eller mindre rett fra en aktiv karriere og inn i trenerrollen.

- Håvard er skikkelig på gang. Det er kjempepositivt. Det har vært en luke opp til Moan og Tande, men flere i ferd med å tette den. Det er viktig for norsk kombinertsport at vi får opp nye menn.

Espen Rian tok bronse. Bak ham fulgte Mikko Kokslien. Kokslien er kjapp i langrennssporet, og på sikt kan han blir en potensiell pallkandidat i verdenscupen.

- Han får gå resten av rennene i verdenscupen. Mikko er en svært spennende kar. Det er mye positivt som skjer for tiden, sa landslagstrener Hammer.

(NTB)

NORGESMESTER: Magnus Moan vant kombinertsprinten i Granåsen foran Håvard Klemetsen (t.v.) og Espen Rian.
NORGESMESTER: Magnus Moan vant kombinertsprinten i Granåsen foran Håvard Klemetsen (t.v.) og Espen Rian. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media