Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Moan beste norske på fjerdeplass

Petter Tande klarte ikke å forsvare ledelsen fra hoppbakken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Christoph Bieler fra Østerrike vant kombinertsprinten i Lillehammer i dag. Magnus Moan ble beste norske på 4.-plass.

Petter Tande ledet etter hopprennet, men fikk det tungt mot slutten av det 7,5 kilometer lange langrennet og endte på 11. plass. Nest beste nordmann ble Espen Rian på en oppløftende sjetteplass.

Anssi Koivuranta ble nummer to etter å ha tapt for Bieler i spurten, mens franske Maxime Laheurte så vidt snøt Moan for den siste plassen på seierspallen. De endte 4,6 og 4,7 sekunder etter vinneren.

Rennet ble arrangert som sprint på grunn av vanskelige vindforhold som betydde at det kunne avvikles bare en hoppomgang.

Scheie: - Latterlig

Søndagens kombinertrenn i hopp skapte meget sterke reaksjoner. Det ble en liten parodi.

NRK-duoen Arne Scheie og Espen Bredesen sparte ikke akkurat på kritikken.

- Jeg er nesten sjokkert over hva som skjer. De (juryen) skaper seg et problem. Vi må godta flaks og uflaks, sa Bredesen.

FØRST I SPORET: Petter Tande vant omsider hopprennet i kombinert i formiddag, men fikk det tøft i langrennssporet. Foto: Scanpix
FØRST I SPORET: Petter Tande vant omsider hopprennet i kombinert i formiddag, men fikk det tøft i langrennssporet. Foto: Scanpix Vis mer

Scheie brukte ord som parodi og latterlig under TV-sendingen.

- Dette er jo ikke akkurat god reklame for kombinert som TV-sport, sa veteranen.

Rian mistet bakkerekord

Kombinert etterstreber at løperne skal hoppe under så godt som like forhold. Men den såkalte vindtunnelen - maks- og minimumsgrensen for vind - er svært snever og vesentlig trangere enn i hopp. Denne bestemmes før hvert enkelt renn.

I dag skapte den en rekke utsettelser, og Espen Rians bakkerekord på 145 meter blir slettet.

Fordi omgangen ble innstilt. De stadige avbrytelsene førte også til at det planlagte langrennet ble kuttet fra 15 til 7,5 kilometer.

Ifølge Harald Aarhus i kombinertkomiteen i Det internasjonale skiforbundet (FIS) er Norge pådriver for at tunnelen skal utvides. Men at bare Finland støttet det norske forslaget

(NTB)

Hele Norges coronakart