Moan dobbelt gullgutt

Før sesongen hadde knapt noen hørt om gutten. Nå er Magnus Hovdal Moan (20) dobbelt norgesmester i kombinert.

Klaffer det i hoppbakken, er det knapt noen som kan tukte ham - heller ikke i verdenscupen.

Søndag tok Trondheims-gutten sitt annet NM-gull på to dager, da han surfet inn til seier på sprintdistansen i Bardufoss. Dermed tok kan kongepokalen også. Igjen var Jan Rune Grave annenmann, mens Espen Rian fra Stadsbygd tok bronsen.

Søndag øynet Grave håpet da Moan falt i langrennssporet.

- Jeg ble for ivrig og kom på innerski. Men jeg kom meg kjapt på beina og tok ham igjen. Jeg bare matet på da jeg hørte at han var i ferd med å slippe, forklarte Moan.

I mål var Grave 12 sekunder bak.

Konsentrert

Moan vant verdenscup B i fjor. Det oser talent av hele fyren. Han sjokkerte da han vant verdenscuprennet i Reit im Winkl 2. januar.

- Jeg tror ikke jeg kan vente å vinne flere seirer denne sesongen. Jeg er blitt bedre til å hoppe denne sesongen, og må jobbe videre med den biten. Men selvtilliten min er ikke akkurat dårlig for tiden, sa Moan, som betegner seg selv som en helt vanlig kar fra Trondheim.

Det er i langrenn han er klart best. Der er han alltid blant de fem beste av samtlige kombinertløpere.

Planlegging av løpene er det verre med.

- Jeg er ikke typen som legger opp løpene mine. Jeg bare ser på resultatlista og går det jeg makter.

Mer rutinert

- Jeg blitt mer rutinert. I fjor var jeg opptatt av alt rundt meg. Det var store greier å komme med i verdenscupen: Alle folkene, alle TV-kameraene, så mye å se på. I år har jeg glemt det. Jeg har prøvd å tenke på de arbeidsoppgavene jeg har.

Pallkollega Jan Rune Grave utdyper om Moan:

- Han går teknisk bra på ski, og han har det lille ekstra giret. Dessuten er han sterk mentalt. Han har en utrolig innstilling. Ingen oppgave er for stor for ham, sa Grave.

Den neste oppgaven som venter kombinertgutta er prøve-VM i Oberstdorf. Der venter to konkurranser 15. og 16. februar.

NTB