TILBAKE PÅ TOPPEN: Magnus Moan (midten) la OL-skuffelsen bak seg, og gikk til topps i det første verdenscuprennet etter nedturen i Whistler.Foto: SCANPIX/EPA/MARKKU OJALA
TILBAKE PÅ TOPPEN: Magnus Moan (midten) la OL-skuffelsen bak seg, og gikk til topps i det første verdenscuprennet etter nedturen i Whistler.Foto: SCANPIX/EPA/MARKKU OJALAVis mer

Moan garanterer Sotsji-satsing etter seier i Lahtis

- Det som skjedde i OL har bare gitt meg mer motivasjon.

|||(Dagbladet): Magnus Moan la skuffelsen fra OL bak seg og vant verdenscuprennet i kombinert i Lahtis fredag.

Nå garanterer han satsing fram mot Sotsji om fire år, etter en umiddelbar opptur tilbake på europeisk jord.

— Ja. Det lover jeg. Jeg er bare 30 om fire år. Det som har skjedd har bare gitt meg mer motivasjon, sier Moan til NTB.

Spurtslo ManninenMoan var 1.30 bak lederen Wilhelm Denifl fra Østerrike etter hoppdelen av kombinertrennet i Lahtis, men viste prov på god, gammel langrennsform og gikk seg inn i seierskampen i langrennssporet.

26-åringen lå på en 14.-plass etter hopprennet etter et hopp på 111 meter, men med nest beste langrennstid manøvrerte han seg fram til et spurtoppgjør mot hjemmefavoritten Hannu Manninen.

Der parkerte Moan den finske veteranen, og krysset målstreken til sin tredje verdenscupseier denne sesongen - hans 17. i karrieren.

Han er nå nummer fire i verdenscupen sammenlagt. Med bare to individuelle konkurranser igjen av årets sesong, er sammenlagtseieren utenfor rekkevidde, men avstanden til Felix Gottwald på annenplass er ikke mer enn 77 poeng.

- BittertTrønderen reiste til Whistler som et av Norges sterkeste medaljekort etter at han vant de to siste verdenscupkonkurransene i Chaux-Neuve før OL, men fikk bare med seg en 9.-plass og en 15.-plass fra de individuelle OL-konkurransene.

- Jeg var utrolig lei meg og skuffet da jeg dro fra OL. At vi ikke presterte var det verste som kunne skje norsk kombinertsport. Alle andre leverte jo. En av OL-vinnerne var ikke her, greit nok, men det er likevel bittert å tenke på at det bare er en uke siden det var OL, og utrolig nok reiste vi hjem derfra uten medalje, sier Moan.

Mikko Kokslien endte som nummer 19, slått med godt over minuttet av Moan. Petter Tande fulgte like etter på 21.-plass, mens Jan Schmid endte som nummer 23 etter et godt langrenn.