Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Moan gikk seg opp fra 20. plass - og vant

Klemetsen nr. 2.

 OPPHENTING:  Magnus Moan gikk seg opp fra 20.-plass og tok karrierens 22. verdenscupseier i kombinert lørdag. Håvard Klemetsen ble nummer to. Foto: AP Photo / Michael Probst / NTB Scanpix
OPPHENTING: Magnus Moan gikk seg opp fra 20.-plass og tok karrierens 22. verdenscupseier i kombinert lørdag. Håvard Klemetsen ble nummer to. Foto: AP Photo / Michael Probst / NTB Scanpix Vis mer

Magnus Moan gikk seg opp fra 20.-plass og tok karrierens 22. verdenscupseier i kombinert lørdag. Håvard Klemetsen ble nummer to.

Klemetsen var best i hoppbakken, men ble tatt igjen av en gruppe løpere cirka tre kilometer før mål i langrennet. Han klarte likevel å henge med i tetgruppen og endte på annenplassen.

Moan startet 1.07 minutter bak Klemetsen, men gikk et sterkt langrenn og tok sesongens første seier.

- Det hele er litt uvirkelig. Det har vært en hard kamp å komme hit. Det er kjempeartig å stå her og noe jeg må ta med meg videre inn i sesongen. Det har vært tøft å se at andre har fått gode resultater i det siste, sa Moan til NRK.

- Vi får ta OL i Sotsji som det kommer. Hvis jeg er i god form, så holder det. Det viser jeg i dag.

Trønderen kom i mål 4,3 sekunder foran Klemetsen. Akito Watabe fra Japan knep tredjeplassen etter at Jan Schmid stivnet på oppløpet.

Verdenscupleder Eric Frenzel tok femteplassen.

(NTB)