Moan har brudd i hælen

Men kombinertløperen slipper operasjon.

TRETTHETESBRUDD. En MR-undersøkelse påviste et såkalt lavterskelbrudd i hælen til Magnus Moan. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet
TRETTHETESBRUDD. En MR-undersøkelse påviste et såkalt lavterskelbrudd i hælen til Magnus Moan. Foto: Eirik Helland Urke / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Magnus Moan slipper operasjon etter et tretthetsbrudd i ankelen.

Kombinertløperen ble MR-undersøkt, og det ble avdekket en stressfraktur i hælbeinet, men det ble karakterisert som et lavterskelbrudd.

- For meg var undersøkelsen en god nyhet. Jeg får tilnærmet trent normalt mot vinteren. Det er selvfølgelig en risiko ved denne skaden, og man vet aldri. Etter dagens gjennomgang er vi enige om å ta forhåndsregler, sier Moan til skiforbundet.no.

Går med brudd Han starter med alternativ behandling umiddelbart.
Planen er at han skal konkurrere med bruddet i kommende sesong.

Magnus Moan har slitt med en vond akillessene og hæl de siste sesongene.

Trygg landslagssjef Sportssjef Sverre Rotevatn er glad for at Moan kan satse makdimalt framover mot vinterens VM i Falun.

- Så lenge Magnus har fått trent tilnærmet som normalt, føler jeg meg ganske trygg på at han kan klare å prestere på topp i vinter, sier Rotevatn.

- Fra himmel til helvete og til vannskorpa Magnus Moan beskriver tilstanden som en reise mellom ytterlighetene på sin egen hjemmeside magnusmoan.no.

- Legen anser at jeg har blitt klinisk bedre de siste tre ukene. Jeg kjører derfor på som normalt, skriver blant annet Magnus Moan.