Ski-VM

Moan nådde et bunnpunkt: - Har ikke hatt en større snuoperasjon i karrieren

På plass i VM-byen Lahti: - En helt annen person.

TILBAKE ETTER TØFF PERIODE: Kombinertløper Magnus Moan.  Foto: Ned Alley / NTB Scanpix
TILBAKE ETTER TØFF PERIODE: Kombinertløper Magnus Moan.  Foto: Ned Alley / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

LAHTI (Dagbladet): Kombinertløper Magnus Moan (33) er på plass i sitt sjuende ski-VM på rad. Aldri har han hatt lavere skuldre før et mesterskap.

Sesongen har fortont seg som en berg-og-dal-bane. Både hva angår resultater og følelser. Fra å nå et absolutt bunnpunkt under verdenscupen på Lillehammer i desember - der han ble nummer 41 - er det en offensiv trønder som har ankommet VM-byen Lahti.

- Formen er lovende. Hvis du ser på reisen fra sesongen begynte og fram til nå, er det en helt annen person som står på start.

Moan fortsetter:

- Jeg har gjort en vanvittig god jobb i bakken. Bildet av hva jeg skal gjøre på bommen er krystallklart.

Forventninger

Moan er ikke nærheten av å være blant favorittene i finske Lahti. Men som den mest kjente kombinertløperen i Norge, er det lov å ha forventninger. Han har to sølv individuelt i VM. Det samme har han i OL.

Han mangler kronen på verket, et individuelt gull. Selv vil han ikke skrike høylytt ut et resultatmål for mesterskapet.

- Jeg skal kose meg og nyte dagene. Jeg er en del av et lag som er i angrep. Vi har lyst til å gi tyskerne kamp. Og selv har jeg lyst til å vise at jeg har noe i gamet å gjøre.

TRIUMF: OL-gull på stafetten i 2014 er at av høydepunktene til Magnus Moan (t.v.). Her sammen med Magnus Krog, Håvard Klemetsen og Jørgen Graabak. Foto: Bjørn Langsem 
TRIUMF: OL-gull på stafetten i 2014 er at av høydepunktene til Magnus Moan (t.v.). Her sammen med Magnus Krog, Håvard Klemetsen og Jørgen Graabak. Foto: Bjørn Langsem  Vis mer

Verdenscupen toppes av tre tyskere - Johannes Rydzek, Eric Frenzel og Fabian Riessle. Beste nordmann er Jørgen Graabak på åttendeplass. Moan er nummer 31, men bryr seg ikke om stillingen. Til dét har han stått over for mange renn.

Munnbind

Men onsdag åpner VM offisielt. Og den 33-årige trønderen mener alvor. På lik linje med flere av de andre gutta på laget, kom han til Lahti med munnbind. Her skal det ikke dukke opp sykdommer i siste liten.

Profilen sier:

- Jeg hadde ikke klart snuoperasjonen uten trener Bjørn Kåre Ingebrigtsen og min tidligere trener, Frode Moen. Vi tre har jobbet tett. De har utfordret meg i det daglige. Jeg har vært åpen og villig til å ta opp kampen. Dette er min største og mest utfordrende snuoperasjon i karrieren. Jeg har fått glimtet tilbake - og er veldig stolt.

Han har tredjeplass fra Val di Fiemme i januar som sesongens beste resultat.

- Det kommer til å være nerver og spenning når vi starter. Men i forhold til Lillehammer er det positiv spenning.

Starter fredag

Kombinertøvelsene starter fredag med hopp normalbakke og 10 kilometer langrenn.

Landslagssjef Kristian Hammer er optimist.

- Jeg føler meg ganske sikker på at det ser bedre ut nå enn tidligere i sesongen. Hele laget gleder seg. Vi har fått mye juling i vinter, spesielt av tyskerne, som har herjet. Vi har ikke vært gode nok. Jeg er ganske sikker på at vi er nærmere nå i mesterskapet. Jeg gleder meg til å komme i gang, erklærer Hammer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer