STAVBREKK:  Håvard Klemetsen brakk staven i den siste vekslingen. Norge gikk likevel inn til bronse. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet.
STAVBREKK: Håvard Klemetsen brakk staven i den siste vekslingen. Norge gikk likevel inn til bronse. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet.Vis mer

Moan og Klemetsen gikk inn til bronse i kombinert lagsprint

Frankrike tok gullet.

(Dagbladet): Etter et kanonhopp av Magnus Moan i dag tidlig, hadde det norske laget medaljemuligheter før lagsprinten lørdag ettermiddag.

Norge var 44 sekunder bak ledende Frankrike, men medalje var innenfor rekkevidde.

Frankrike så lenge ut til å kontrollere inn gullet, men et fall av Lamy-Chappuis ga Tyskland muligheten. Men på oppløpet viste Lamy-Chappuis seg fra sin beste side og spurtet inn til seier.

Håvard Klemetsen kom noen sekunder senere og sikret norsk bronsemedalje.

- Du verden hvor kult det er å avslutte VM med medalje. Det var deilig, det. Det var godt, sier Magnus Moan til NRK.

Etter å ha havnet på den sure fjerdeplassen på den individuelle konkurransen tidligere i uka, smakte det ekstra godt medalje.

- Det betyr veldig mye. Vi hadde et konstruktivt og bra møte på hotellet etter torsdagen. Vi prøvde å konsentrere oss om det som faktisk var bra, og jeg synes vi klarte å heve oss mange, mange hakk. I dag var jeg sulten, og jeg er veldig godt fornøyd med hvordan vi gjorde det i dag.

Frisk åpning Magnus Moan åpnet friskt og tok inn hele ti sekunder på ledende Frankrike på sin første etappe.

På sin tredje etappe tok Magnua Moan igjen Japan, som lå på bronseplass. Moan sendte Klemtsen ut foran Japan. Selv om Klemetsen vekslet bak, hadde han heng.

På sin nest siste etappe parkerte Magnus Moan japanske Yoshito Watabe. Trønderen tok i stedet opp jakten på Tyskland på sølvplass. I tet falt Jason Lamy-Chappuis og skapte en liten spenning i løpet.

Stavbrekk Ut ved siste veksling ledet Frankrike med 13 sekunder på Tyskland. Bak fulgte Norge bare 3,9 sekunder. Men i vekslingen knakk Håvard Klemetsen staven.

Dermed røk sølvmulighetene for den norske duoen.

- Jeg klarte selvfølgelig å kappe av staven til Håvard. Jeg kommer med for stort inn mot Håvard og får staven hans inn på foten min. Det ødela ingenting i mine øyne, sier Moan til NRK om stavbrekket til lagkameraten.

Dermed kunne han kontrollere inn bronsen, mens Tyskland faktisk tok igjen Frankrike. Johannes Rydzek tok igjen Lamy-Chappuis som virket å være helt kjørt. Men det var han ikke. For på oppløpet kviknet han til og sikret gullet.