GODT UTGANGSPUNKT: Magnus Moan og Håvard Klemetsen ligger på en fjerdeplass etter hopprennet i den kombinerte lagsprinten. Dermed er en medalje innen rekkevidde for de norske gutta. Her er Klemetsen sammen med kronprins Haakon, skipresident Erik Røste, Erna Solberg og Thorhild Widvey. Foto: Pål Marius Tingve/Dagbladet
GODT UTGANGSPUNKT: Magnus Moan og Håvard Klemetsen ligger på en fjerdeplass etter hopprennet i den kombinerte lagsprinten. Dermed er en medalje innen rekkevidde for de norske gutta. Her er Klemetsen sammen med kronprins Haakon, skipresident Erik Røste, Erna Solberg og Thorhild Widvey. Foto: Pål Marius Tingve/DagbladetVis mer

Moan og Klemetsen snuser på medalje i lagsprinten

Fjerdeplass etter hopprennet.

FALUN/OSLO (Dagbladet): Magnus Moan og Håvard Klemetsen representerer Norge i den kombinerte lagsprinten lørdag.

Etter at hopprennet er over, har Norge et godt utgangspunkt med en fjerdeplass før langrennet. De norske gutta går ut 44 sekunder bak ledende Frankrike.

- Jeg har kjempetro på at vi kan ta inn 44 sekunder, sier Magnus Moan til NRK.

Norge ligger altså på en fjerdeplass, 44 sekunder bak ledende Frankrike. Japan har foreløpig andreplassen, mens Tyskland er nummer tre - henholdsvis elleve og 21 sekunder bak. Østerrike, som på forhånd var blant de virkelige storfavorittene, skuffet noe og går ut som nummer sju - 1,32 bak franskmennene.

Magnus Moan slo til med et kjempehopp på 127 meter, men ble dårlig belønnet etter at han fikk gode forhold i hoppbakken.

- Jeg begynner å lukte på litt selvtillit, og da er jeg flink til å ta ut det jeg har jobbet med. Det gir svar. Det hoppet jeg gjorde i den individuelle konkurransen hjalp veldig. Jeg slapp meg løs. Når det skal sies, hadde jeg sinnsyke forhold, da, sier Magnus Moan til NRK.

Håvard Klemetsen tror avstanden til teten er i overkant stor.

- Jeg var redd jeg skulle lande på 110 meter der, men vi er fortsatt med. Vi får brette opp ermene og gjøre et bra langrenn. 44 sekunder er i overkant mye, tror Klemetsen.