VELGER LOKALT LAG: Petter Tande (bak)  og Magnus Moan vil  hevde seg internasjonalt uten trening med landslaget. Her under OL-stafetten i Vancouver. Foto: Heiko Junge / Scanpix
VELGER LOKALT LAG: Petter Tande (bak) og Magnus Moan vil hevde seg internasjonalt uten trening med landslaget. Her under OL-stafetten i Vancouver. Foto: Heiko Junge / ScanpixVis mer

Moan og Tande bryter med landslaget

Etter misnøye med kombinertsjef.

|||

Magnus Moan og Petter Tande dropper landslaget i kombinert.

- Det sportslige tilbudet vi får gjennom Granåsen skiteam er minst like godt som på landslaget, sier duoen til Adresseavisen.

Ifølge NRK ser både Moan og Tande for seg at de skal kunne hevde seg i toppen internasjonalt også ved å stå utenfor landslaget.

Det har ulmet i kombinertleiren den siste tiden, men avhopperne avviser at det er en konflikt mellom dem og skiforbundet som gjør at de forlater landslaget.

I mars ble det kjent at Kjetil Strandbråten ikke skal fortsette som hopptrener for kombinertlandslaget. Han skal imidlertid fortsatt styre norsk kombinertsport. Han skal ha det øverste sportslige og administrative ansvaret.

Flere løpere på kombinertlandslaget har uttrykt misnøye med den jobben Strandbråten gjorde sist sesong. Vancouver-OL ble en stor skuffelse, og de norske tok ingen medaljer.

Flere av utøverne ønsket å fjerne Strandbråten, men forbundet fant en mellomløsning.

(NTB)