PÅ GANG I SPORET: Magnus Moan gikk et kjempelangrenn og klatret til en tredjeplass til slutt.Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix
PÅ GANG I SPORET: Magnus Moan gikk et kjempelangrenn og klatret til en tredjeplass til slutt.Foto: Jon-Michael Josefsen / ScanpixVis mer

Moan på pallen i Ramsau

Passerte over 40 løpere i langrennet.

|||Verdenscuplederen Jason Lamy Chappuis vant fredagens verdenscuprenn i kombinert i Ramsau. Magnus Moan endte på tredjeplass etter et forrykende langrenn.

Langrennseksperten lå på 43.-plass etter hopprennet, men avanserte fryktelig i langrennssporet. I mål var han bare sju sekunder bak Chappuis, og fem bak veteranen Felix Gottwald.

Moan gikk ut 1.04 minutter bak østerrikeren Christoph Bieler og fikk fort los på pallen.

— Når jeg vet jeg har muligheter til å ta en pallplass, gir jeg alt. I dag visste jeg at det var mulig med 64 sekunder å hente inn. I fjor vant jeg i Chaux-Neuve etter å ha startet nesten to minutter bak, sa Moan etter tredjeplassen.

Hopphåp
Som vanlig var det hoppingen som var akillesen til de norske løperne.

— Akkurat nå er ikke hoppingen min den beste, innrømmet Moan.

Det har sportssjef Kjetil Strandbråten tenkt til å gjøre noe med.

— Vi kommer til å prioritere hopp framover. Derfor har vi blant annet vært her nede siden mandag for å få hoppet mest mulig. Det koster veldig mye å gå forbi så mange i sporet, og derfor blir det tøft å gå seg helt opp i teten, sa Strandbråten til NTB.

Petter Tande var beste norske på 19.-plass før langrennet. Han avanserte seks plasser, mens Mikko Kokslien gikk seg opp fra 42.-plass til å bli nummer 19.

Knyter seg
Strandbråten mener de norske gutta kan, men ikke får det til i bakken når det gjelder.

— Det blir litt for anstrengt. De må slippe seg løs, og det har vi tro på at skal skje før vi drar over dammen (til OL), men vi har helt klart en jobb å gjøre.

De øvrige norske endte langt bak i leksa. Ole-Kristian Wendel ble nummer 28, 1.20,4 minutter bak vinneren, mens Espen Rian og Truls Sønstehagen Johansen ble henholdsvis nummer 42 og 46.

Lørdag skal det konkurreres i liten bakke i Ramsau.

(NTB)