Moan reddet den norske æren

Lyspunkt i svak kombinerthelg.

Magnus Moans sterke langrenn søndag reddet det som kunne ha blitt en helsvart kombinerthelg.

Femte beste langrennstid førte ham 11 plasser opp til 4.-plass.

Det trengte norsk kombinertsport foran rennet på hjemmebane i Granåsen kommende helg.

- Rar kombinerthelg

Lørdag ble Moan bare nummer 25 som nest beste nordmann. Da ble Petter Tande beste norske med 10.-plass. Søndag var Tande nest beste nordmann på 18.-plass.

- Det ble en rar og ingen god kombinerthelg, men jeg tror det bare er snakk om tid før vi er med igjen. Vi er mer enn gode nok til å havne på pallen, og du skal ikke se bort fra at vi er der allerede i Trondheim kommende helg. Dessverre er vi litt «slowstarters», men sesongen er lang, og det er lenge til VM, minnet Moan om.Det er slett ikke sikkert at det er noe dårlig resonnement. Både Moan og Tande har hatt en egen evne til å prestere bra i mesterskap.

Lettelse

Moan gikk ut 2,54 sekunder bak teten under søndagens 10-kilometer.

LYSPUNKT: Magnus Moan ble beste norske med sin 4.-plass i kombinert i Kuusamo i Finland søndag. Etter hopprennet lå Moan på en 15.-plass. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
LYSPUNKT: Magnus Moan ble beste norske med sin 4.-plass i kombinert i Kuusamo i Finland søndag. Etter hopprennet lå Moan på en 15.-plass. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer

- Jeg leverte et helt greit hopp. Det var litt tunge forhold i bakken i dag også, og det var slett ikke noe makshopp av meg. Totalt sett ble dette bra. Det var godt å få det til. På en måte er jeg ikke overrasket. Jeg har vært i god form en god stund, sa trondheimsgutten.- Heldigvis klarte vi å riste av oss skuffelsen etter lørdag, og i dag fikk vi en 4.-plass. Det skal vi ta med oss videre, sa Moan, som var 18,3 sekunder fra en plass på pallen.

Gode finner

Opp til vinneren Anssi Koivoranta var det 1,18,6 sekunder. Lagkameraten Janne Ryynänen fulgte opp med 2.-plass.

Finnene har vært kruttsterke gjennom hele helgen i Kuusamo. Hannu Manninen la opp etter fjorårssesongen, men da sto det umiddelbart et knippe kronprinser klar til å overta.

- Finnene virker å være i kjempeform, kommenterte Moan.

Japaneren Daito Takahashi endte på 3.-plass i søndagens renn.

(NTB)

Moan reddet den norske æren