Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Moan slått på målstreken

Tapte spurtduell mot Felix Gottwald.

BARE NESTEN: Magnus Moan gikk et fantomlangrenn i Cavalese, men måtte se seg slått av Felix Gottwald i spurten.Foto: SCANPIX/AP Photo/Armando Trovati
BARE NESTEN: Magnus Moan gikk et fantomlangrenn i Cavalese, men måtte se seg slått av Felix Gottwald i spurten.Foto: SCANPIX/AP Photo/Armando Trovati Vis mer

|||Magnus Moan var irritert på seg selv etter 2.-plassen i lørdagens verdenscuprenn.

Han mente at han ga fra seg seieren i den siste bakken. Østerrikeren Felix Gottwald slo ham med 0,8 sekunder. Moen gikk ut 1.25 minutter bak etter 37.-plass i hopprennet, men var omtrent som vanlig kjappest i langrennssporet.

— Jeg skal være meget forsiktig med å være misfornøyd med en 2.-plass, men jeg er meget irritert over det jeg gjorde i den siste bakken. Jeg gjorde det samme i Ramsau også.

— Hva var det du gjorde?

— Jeg gikk et bra langrenn, var offensiv og la meg i front. Det er klart at det kostet. Jeg kom for langt bak i den siste bakken, selv om jeg visste at Felix måtte slå til der med en langspurt for å vinne. En slik situasjon kan oppstå i OL også, sa Moan.

— Jeg burde kanskje ha lagt opp løpet annerledes.

I ruteMoan og lagkameratene sto over rennene i Oberhof på nyåret. I stedet var de hjemme i Norge og trente. Moan mener at han har hatt en optimal OL-oppladning. Han har tre plasseringer på pallen så langt i sesongen, men han mangler seieren.

— OL er det eneste som står i hodet mitt. Det er det jeg trener mot. Får jeg så gode ski som jeg hadde i dag, så blir det artig i Vancouver, mente trønderen.

BedreBedre hopping gjør at Moan har funnet selvtilliten.

— Jeg får tilbakemeldinger på det jeg gjør i bakken, og så gjør jeg de endringene jeg får beskjed om. Sånn er det. Jeg stoler på at det jeg får høre, og det gir trygghet. Før i sesongen har jeg vært veldig søkende til Kjetil (landslagssjef Strandbråten), sa han.

— Det er veldig positivt det som skjer med Magnus i bakken om dagen. Han tapte 20 sekunder på et dårlig nedslag i dag. Jeg har veldig troen på ham og synes det ser veldig bra ut med tanke på OL, sa Kristian Hammer, som er langrennstrener for kombinertlandslaget.

Uten Moan ville resultatlista lørdag sett helsvart ut med norske øyne. Nest beste nordmann var Mikko Kokslien på 20-plass. Ole-Christian Wendel ble nummer 21, Jan Schmid nummer 24 og Petter Tande nummer 29.

(NTB)