Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Moan tilbake på landslaget

- Kjempehyggelig, sier sportssjefen.

SATSET ALENE: Men etter et år på utsiden av landslaget har Magnus Moan bestemt seg for å vende tilbake til gjengen. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
SATSET ALENE: Men etter et år på utsiden av landslaget har Magnus Moan bestemt seg for å vende tilbake til gjengen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer

Magnus Moan er tilbake på landslaget i kombinert, og landslagsledelsen gir uttrykk for stor glede over at han er tilbake i laget igjen.

- Jeg kan ikke si annet enn at det er kjempehyggelig at han er tilbake. Han har stått utenfor landslaget den siste sesongen, men vi har hele tiden fortalt ham at vi gjerne vil ha ham tilbake.

- Nå er han med, og det har vel ligget i kortene en stund at det ville bli slik. Jeg tror nok han har funnet ut at det er greit å være på et lag, men akkurat hvilke vurderinger han har gjort, må han svare på selv, sier avtroppende sportssjef Kjetil Strandbråten.

Han sier også at det ikke var noen stor overraskelse for landslagsledelsen over at Moan takket ja til landslaget igjen.

Norges Skiforbund har tatt ut seks utøvere til landslaget i kombinert for kommende sesong. Magnus Moan er ny, og det er også unggutten Magnus Krog. Kjernen i laget er altså dem som gikk VM i Holmenkollen i vinter.

Sverre Rotevatn vil formelt overta som sportssjef fra 1. juni, og fram til det skjer, vil han og Kjetil Strandbråten overlappe hverandre.

Nå rettes blikket mot OL i Sotsji i 2014.

- Vi har valgt å ta med to hospitanter i troppen. Begge er utøvere vi ønsker å gi et konkret tilbud de nærmeste årene, sier lederen for kombinertkomiteen, Paul Einar Borgen.

De to hospitantene er Jørgen Graabak (Byåsen) og Truls Sønstehagen Johansen (Elverum).

Ved siden av OL i Sotsji blir også VM i Val di Fiemme i 2013 et naturlig høydepunkt i årene som kommer.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media