Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Moan tok sesongens første seier

Tok sin 23. verdenscupseier.

 VANT:  Magnus Moan tok sin 23. verdenscupseier Chaux-Neuve.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
VANT: Magnus Moan tok sin 23. verdenscupseier Chaux-Neuve. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Magnus Moan gikk et meget godt langrenn og tok sin første verdenscupseier på ett år i franske Chaux-Neuve søndag.

Sprint lagkonkurranse sto opprinnelig på kombinertløpernes program søndag, men værforholdene tillot ikke arrangørene å gjennomføre det planlagte hopprennet. Dermed ble resultatene fra fredagens provisoriske konkurranseomgang utgangspunkt for langrennet, og konkurransen ble omgjort til individuell start.

Det ble en lykkelig løsning for Magnus Moan.

Trønderen gikk ut som nummer 14 i langrennet og jobbet seg raskt framover i feltet. Ut på nest siste runde hadde han kontakt med ledende Bernhard Gruber fra Østerrike, men i avslutningen var Moan i en egen klasse.

Dermed gikk veteranen inn til karrierens 23. verdenscupseier. Lørdag ble han nummer to i Chaux-Neuve og var på pallen for 50. gang i verdenscupen.

Magnus Krog gikk ut samtidig med Moan i søndagens langrenn og hang lenge med trønderen. På de siste rundene måtte telemarkingen slippe, men Krog kom meget sterkt på sisterunden og knep annenplassen foran Gruber.

I mål skilte det 8,4 sekunder mellom de norske gutta.

Krog hadde for øvrig ikke vært på pallen siden verdenscuprennene nettopp i Chaux-Neuve for ett år siden. Den gangen ble han også nummer to, bak Mikko Kokslien.

Franske Jason Lamy Chappuis tok fjerdeplassen søndag - foran amerikanske Taylor Fletcher. Sistnevnte gikk ut i langrennet som nummer 37.

Jan Schmid ble til slutt nummer 12.

De øvrige norske valgte å droppe langrennet som følge av håpløse utgangspunkt etter hoppingen.

(NTB)

Lik Dagbladet Sporten på Facebook.